Lila Kağıt (LİLAK) halka arz sonuçları açıklandı: LİLAK kaç lot verdi? Lila Kağıt (LİLAK) halka arz sonuçları açıklandı: LİLAK kaç lot verdi?

Gaziantep'te kiralık konut fiyatları son bir yılda yüzde 94,34, iki yıllık dönemde yüzde 368,18 ve son beş yılda ise inanılmaz bir şekilde yüzde bin 44,44 oranında arttı. Endeksa verilerine göre, Gaziantep'te kiralık dairelerin ortalama fiyatı ise 13 bin 324 TL olarak belirlendi.

HANE HALKI SAYISI VE KİRALIK KONUT DURUMU

Gaziantep'te hane halkı sayısı 522 bin 947 olarak kaydedildi. Kentteki hane halklarının yüzde 55,46'sı kendi evinde ikamet ederken, yüzde 36,09'luk kısmı ise kiralık konutlarda yaşamaktadır. Bu durum, Gaziantep'in Türkiye genelinde en fazla kiracı oranına sahip iller arasında önemli bir yer edindiğini göstermekte.

KİRACILARIN ZORLU MÜCADELESİ

Yüksek kira bedelleri ve bankaların yüksek kredi faizleri, Gaziantep'te ev sahibi olma hayallerini ertelemek zorunda kalan kiracılar için büyük bir sorun haline geldi. Kentte kiralık ev bulmak giderek zorlaşıyor ve bu durum, vatandaşların ekonomik olarak sıkıntı yaşamasına neden oluyor.

Muhabir: Mansur Yalvaç