Gaziantep’te Pazartesi günü etkili olan sağanak yağış faciaya neden oldu. Edinilen bilgilere göre Geneyik Bölgesinde bir araç yoğun yağış nedeniyle sele kapıldı. Olayın ardından araç sürücüsünü bulmak için ekipler çalışma başlattı.


140 KİŞİLİK EKİP ARAMA FAALİYETLERİNE KATILDI

140 kişilik bir ekip, kayıp sürücünün bulunması için başlatılan çalışmalara katıldı. AFAD, Jandarma ve İtfaiye ekiplerinden oluşan ekibin yaptığı aramaların ardından Şahinbey Anıtı yakınlarında araç ve sürücüye ulaşıldı.


CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sürücünün cansız bedeninin araç dışında bulunduğu öğrenildi. Sürücünün kimliği henüz netleşmezken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.


ARACI EZİLMİŞ HALDE BULUNDU

Gaziantep Valiliğinden sele kapılan vatandaşın cansız bedeninin bulunması ile ilgili yapılan açıklamada, “27 Nisan 2026 tarihi akşam saatlerinde 112 AÇM birimimize gelen ihbar sonucunda aşırı yağış sebebiyle sele kapılan M.O isimli vatandaşımızın bulunduğu tespit edilmiştir. Saat 20.05’te sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sonucu M.O isimli vatandaşımızın aracı ezilmiş vaziyette bulunmuştur.”


CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

“Arama kurtarma çalışmaları 28 Nisan 2026 tarihinde devam etmiş bölgede AFAD, SAĞLIK, JANDARMA, İTFAİYE, STK, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ekipleri olmak üzere toplamda 140 personel görev almıştır. Ayrıca 1 kadavra köpeği, 1 bot, su üstü arama ekibi ve drone kullanılarak teknik arama çalışmaları yapılmıştır. Bugün saat 10.55'te kayıp vatandaşımız M.O'nun cesedi Geneyik Mahalesi ile Dokurcun Mahallesi kesişim noktasında dere kenarında bulunmuştur” denildi.

Kaynak: Ayhan Duman