Türkiye 11 Mart 2024 Pazartesi günü 11 Ay’ın Sultanı Ramazan’ı karşılayacak. Ramazan ayı öncesi Gaziantep’te çarşı-pazarda ise alış veriş hareketliliği yaşanıyor ancak ibadetini gerçekleştirecek milyonlarca vatandaş için fiyatlar adet cep yakıyor

Gaziantepli vatandaşlar sahur alışverişi için çarşı ve pazarlara inmeye başladı. Sahur sofraları için hazırlık yapmaya başlayan vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında resmen şok oldu.

SAHUR MALİYETİ CEP YAKIYOR  

Gaziantep’te Sahur Maliyeti Dudak Uçuklatıyor! (3)

Sahur sofralarında tok tutuğu için genelde kahvaltılıklar tercih ediyor. Ancak tüm kahvaltılık ürünler alınırsa hesap kabarıyor. Gaziantep’te 4 kişilik bir ailenin haftalık sahur maliyeti binlerce en az 1500 lirayı buluyor.

Gaziantep’te Kalealtında şarküteri ürünleri satan Ramazan Çiçek, “Alım gücü çok fazla düştü. 100-200 gram ile idare etmek zorunda kalıyorlar. Bu çevrede herkes doğal ürün olduğu için geliyor ancak fiyatlar nedeniyle artık kimse alamıyor.” şeklinde konuştu.

MÜŞTERİ FAZLA AMA ALIM YOK!

Ramazan telaşının başladığını belirten Çiçek, “Satışlarımızda artış başladı ancak vatandaşın alım gücü eskisi gibi değil. 10 kilo peynir alan insanlar artık sadece 1-2 kilo alabiliyorlar. Halkın gücü artık almaya yetmiyor. Sahur sofralarında Antep peyniri, zeytin, tereyağı bulunmalı ancak vatandaşlarımızın alım gücü buna yetmiyor.” ifadelerini kullandı.

1 HAFTALIK SAHUR MALİYETİ EN AZ 1500 LİRA!

İşletmeci Ramazan Çiçek

4 kişilik bir ailenin sadece kahvaltılık masrafını hesaplayan Çiçek, “1 haftalık azar azar bir alışveriş, 1500 liraya mal olabiliyor. Aylık olarak sadece 6 bin lira diyebiliriz. Tabi çeşit arttıkça maliyette artıyor ancak düzgün bir alışverişle bu tutar 10 bin liranın üzerine çıkabiliyor.” diye konuştu.

Muhabir: AYLİN CIKCIK