Gaziantep İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü 2023 yılı kurum çalışma istatistiklerini yayınladı. İşte detaylar…

GAZİANTEP’TE SİVİL TOPLUMUN 2023 YILI PERFORMANSI

Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, 2023 yılında sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve sendikaların faaliyetlerine ilişkin istatistikleri açıkladı. Gaziantep’te sivil toplumun gelişimi ve katılımı için önemli adımlar atıldığı görüldü.

DERNEKLER AKTİF VE DENETİMLİ

Gaziantep’te 2023 yılında toplam 1785 derneğin faaliyet gösterdiği, bunlardan 107’sinin yeni kurulduğu, 86’sının ise kapatıldığı belirtildi. Derneklerin 556’sının denetlendiği, bu denetimler sonucunda 136 idari, 59 adli işlem yapıldığı, 17 dernek hakkında da fesih davası açıldığı kaydedildi.

Ayrıca, “Türkiye Geneli” olarak 10 yardım toplama izni verildiği, izinsiz yardım toplayan 2 gerçek ve tüzel kişiler hakkında idari yaptırım uygulandığı ifade edildi. Dernek lokallerinin 26’sının da İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle denetlendiği bildirildi.

SİYASİ PARTİLER ÇOĞALDI

Gaziantep’te 2023 yılında 71 siyasi parti il teşkilatı, 283 siyasi parti ilçe teşkilatı olmak üzere toplam 354 siyasi parti teşkilatının bulunduğu, bu teşkilatların iş ve işlemlerinin ilgili mevzuata uygun olarak yürütüldüğü açıklandı.

SENDİKALAR ARTTI

Gaziantep’te 2023 yılında 162 sendika il temsilciliği, 16 işçi sendikası, 25 memur sendikası olmak üzere toplam 203 sendikanın faaliyet gösterdiği, bu sendikaların iş ve işlemlerinin de ilgili mevzuata göre yapıldığı duyuruldu.

SİVİL KATILIM PROJESİ BAŞLADI

Gaziantep, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün faydalanıcıları olduğu ve Türkiye’de demokratik yerel yönetişimin geliştirilmesi için sivil katılımın güçlendirilmesi amacıyla yürütülen “Sivil Katılım Projesi”nin pilot illerinden biri oldu. 2023 yılında başlayan proje kapsamında, yerelde sivil toplumun yönetime daha aktif ve verimli bir şekilde katılması hedefleniyor. Bu doğrultuda, ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerine proje hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

SİVİL TOPLUM VE MEDYA BULUŞTU

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün destekleri ve Türk İnternet Medya Birliği işbirliğiyle 22 Aralık 2023’te Gaziantep’te sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcilerinin katıldığı “Sivil Toplum ve Medya Buluşmaları” programı gerçekleştirildi. Programda, sivil toplumun medya ile ilişkileri, iletişim stratejileri, sosyal medya kullanımı gibi konular ele alındı.

Editör: Bahri Uçar