Öğrencilere yönelik düzenlenen programda, katılımcılar iki grup halinde üç farklı istasyonda eğitim alma fırsatı buldu. Etkinliğin ilk aşamasında GAÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Arş. Gör. Mustafa Kemal Kök, teorik olarak "Gaziantep Mutfak Kültürü" konulu kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Teorik eğitimin ardından geçilen uygulama istasyonlarında ise şehrin önde gelen şefleri öğrencilerle buluştu. Soğuk Mutfak İstasyonunda, Bayazhan Hotel Executive Chef’i Ali Bedri Çelikhan tarafından "Ramazan Kahkesi Yapımı" atölyesi gerçekleştirildi.

Sıcak Mutfak İstasyonunda ise MASATDER Derneği Başkanı Executive Chef İsmet Hızal tarafından Gaziantep mutfağının başyapıtlarından "Yuvalama" eğitimi verildi.

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Etkinliğe Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Ünal ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı katıldı. Protokol üyeleri, mutfak istasyonlarını gezerek öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceledi.

TEŞEKKÜR BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Programın sonunda, etkinliğin düzenlenmesinde ve yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Vali Kemal Çeber, Rektör Prof. Dr. Sait Mesut Doğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı tarafından GAÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atınç Olcay, Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Sürme, Arş. Gör. Mustafa Kemal Kök, Executive Chef Ali Bedri Çelikhan ve Executive Chef İsmet Hızal’a hediyeleri ve teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: Haber Merkezi