Solunum Yolu Enfeksiyonları Arttı, Hastaneye Yatışlar Çoğaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koca, kış mevsiminde virüslere bağlı olarak solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını, bunun da ülkemize özgü bir durum olmadığını söyledi. Koca, "Şu anda paniğe kapılacak bir durum yok. Ancak tedbiri elden bırakmamak gerekiyor." dedi.

Sağlık Bakanı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla acil servislere başvuranların sayısında yüzde 20 civarında bir artış olduğunu da ifade etti. Koca, en sık görülen solunum yolu enfeksiyonlarının grip, RSV ve Kovid-19 olduğunu aktardı.

Grip alarmı! Sağlık bakanı Koca’dan uyarı: 'Yoğun bakımlar doluyor...'-1

Hastane Ve Yoğun Bakım Doluluk Oranları Yüksek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane ve yoğun bakım doluluk oranlarına ilişkin de bilgi verdi. Koca, servis yataklarının doluluk oranının ortalama yüzde 65, yoğun bakım yataklarının doluluk oranının ise yaklaşık yüzde 72 olduğunu kaydetti.

Koca, "Geçen yıla göre doluluk oranlarında bir artış var. Bu artışın en fazla olduğu yer İstanbul. İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 83 civarında. Bu nedenle İstanbul'da yatak kapasitesini artırdık ve sağlık çalışanlarımızın gayretleriyle bu süreci aksatmadan yönetiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi