GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Başar Küçükparmak, Emine Ferhan Sağım, Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis Üyeleri, Danışma Kurulu, Yeni Nesil Sanayici Platformu Üyeleri ve Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat ile TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi’nin katılımıyla gerçekleştirilen meclis toplantısında, kent ve ülke ekonomisindeki güncel gelişmeler, iç piyasa ve dış ticarette öne çıkan konu başlıkları, mevcut projeler, iş dünyasının talep ve beklentileri istişare edildi.

GSO MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, meclis toplantısındaki konuşmasına tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek başladı. Ramazan’ın kardeşlik bağlarının güçlenmesine, yardımlaşma ve dayanışmaya sağladığı katkılara vurgu yapan Konukoğlu, "Mübarek Ramazan ayının içerisindeyiz. Allah tutuğumuz oruçları kabul etsin. Hepimizin malumu bir yıl önce, şehrimiz ve bölgemizde meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan deprem nedeniyle zor günler yaşadık. Birlik ve beraberlik ruhu ile her geçen gün daha iyiye gideceğimizi ümit ediyorum. Bunun yanında bölgemiz ekonomisinin de deprem hasarlarını atlatması ve yeniden canlanması adına canla başla çalışan herkese teşekkür ediyorum. Gaziantep olarak üretim, ihracat ve istihdam noktasında depremin yol açtığı olumsuzluklara rağmen önemli başarılar ortaya koymaya ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, kıymetli meclis üyelerimize ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI BAŞAR KÜÇÜKPARMAK

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak da meclis toplantısındaki konuşmasına, Ramazan ayını ve yaklaşan bayramı tebrik ederek başladı.

Sanayinin geleceğe hazırlanması hedefiyle, ikiz dönüşüm temasıyla yürüttükleri yeşil ve dijital dönüşüm çalışmalarının meyvelerini vermeye devam ettiğini ifade eden Küçükparmak, ‘’Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’miz (GSO-MEM), Yeşil Dönüşüm Mentörlüğü konusunda TÜBİTAK’ın çözüm ortağı oldu. Bu anlamda bölgemizde tek, Türkiye genelinde ise seçilen 25 çözüm ortağından birisiyiz. KOBİ’lerimize, GSO-MEM’den alacakları yeşil dönüşüm mentörlük hizmetlerine TÜBİTAK tarafından hibe desteği sağlanacak ve iki defaya mahsus yeşil dönüşüm mentörlük hizmeti alabilecekler. Almış oldukları hizmetlerin maliyetlerinin önemli bir kısmı TÜBİTAK tarafından hibe desteği olarak karşılanacak. Sizleri de verilen desteklerden faydalanmaya ve işletmelerinizin yeşil dönüşümünü sağlamak üzere GSO-MEM’e davet ediyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruluş çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başar Küçükparmak, “Yürütülen çalışmalar kapsamında geçtiğimiz hafta, Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB Alan Belirleme ve Teknik İnceleme programı gerçekleştirildi. Bu bölgemiz ilk etapta 88 hektar ve ikinci etapta 82 hektar alandan oluşacak. Bu noktada emeği geçen herkese ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Deprem Bölgesindeki Bazı İllerde Mücbir Sebep Hali Uzatıldı Deprem Bölgesindeki Bazı İllerde Mücbir Sebep Hali Uzatıldı

GSO’nun mevcut proje ve çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgiler verdikten sonra, Gaziantep’e ait güncel ekonomik rakamlara da değinen GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, şunları kaydetti:

“Şehrimizden şubat ayında yapılan ihracat miktarı geçen yılın şubat ayına göre yüzde 71,1 oranında arttı. İhracatın ithalatı karşılama oranında şehrimiz yüzde 163 ile 3. sırada yer aldı. Yapılan ihracatın sektörlere göre dağılımına baktığımızda ise yüzde 36,7 ile tekstil sektörü 1. sırada, yüzde 34,3 ile tarımsal sanayi ve hububat ürünleri 2. sırada, yüzde 11,9 ile kimya ve plastik ürünleri 3. sırada yer almaktadır.”

Toplantıda söz alan Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat da yer seçimi, kuruluş onayı ve imar planı onayının ardından Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB’de alan belirleme ve teknik inceleme gerçekleştirdiklerini söyledi.

OSB'nin firmalara bir arada ve daha iyi koşullarda katma değeri yüksek üretim yapılmasına imkân sağlayacağını ifade eden Özpolat, bölgenin faaliyete geçmesi ile katma değeri yüksek üretimler yapılmasının önü açılarak ilimizin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlanacağını kaydederek, emeği olan ve Alan Belirleme ve Teknik İnceleme Programına katılan herkese teşekkür etti.

Toplantıda, Gaziantep Gıda Kümesi'nin başarıyla yürütülmesi ve 6. Kümelenme Konferansı’nda, Gaziantep Sanayi Odası'na ödül kazandırılmasından dolayı GSO Kurumsal İletişim ve Üye Hizmetleri Koordinatörü/Genel Sekreter Yardımcısı Sermest Çapan, İhracat ve Pazar Geliştirme Birimi Uzmanı Rezzan Kurt, İhracat ve Pazar Geliştirme Birimi Uzman Yardımcısı Gizem Bozo, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nin (GSOMEM), "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi" çerçevesinde TÜBİTAK Çözüm Ortağı olmasındaki başarılı çalışmalarından dolayı Endüstriyel Gelişim Hizmetleri Koordinatörü/Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Çalı'ya plaket verildi.

Kaynak: Haber Merkezi