Uzun süre geçmeyen baş ağrısı kişinin günlük yaşamını da çekilmez hale getirir. Ağrı kesicilerin de fayda etmediği baş ağrısı hakkında yapılması gerekenleri sizler için araştırdık. Peki Geçmeyen baş ağrısına ne iyi gelir? Baş ağrısı neden geçmez?

Metropol yaşantısının getirdiği hastalıklardan biri de baş ağrısıdır. Bunun içinde hemen hemen herkesin çantasında bir kutu ağrısı kesici bulunur. Baş ağrısının kesin nedne kaynaklandığını fark etmek için ise günlük yaşam rutieline bakmak gerekir.

Aşırı stres gerektiren bir işte çalışanlar da ya da uzun süreli, masa başınd açalışmak zorunda kalan kişilerin bu durumu yaşama riski daha fazladır.

Ayrıca yüksek tansiyon, sinüzit, migren, alerjik rinit, damar tıkanıklığı boyun ve sırt ağrısı baş ağrısının yaşanmasına zemin hazırlar. Uzun süreli kapalı ortamda yeterli oksijen almama sonucu vücuttaki kan akışı bozulur bu da baş ağrısına yol açabilir.

Gün içinde geçmeyen bu ağrıya bazen ağrı kesiciler bile fayda etmez. Ancak hastalık öyküsünde ciddi bir rahatsızlığı olmayanlar doğal yollarla bu sağlık sorununu azaltabilir. Ağrı 3 günden fazla her şeye rağmen geçmediğinde mutlaka bir uzmana danışılması gerekir.

GEÇMEYEN BAŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

  • Gün içinde artan baş ağrısı ,çin en doğal yöntem soğuk buz kompresidir. Direk başa değil enseye koyarak vücudun sıcaklığını düşürerek ağrı azaltılabilir. Bu içlem sırasında nane ya da çay ağacı koklanması hızlı etki sağlar.

Papatya, rezene, nane ve melisa çayları baş ağrısına iyi gelen doğal çaylardır. Sinirleri yatıştırarak vücudun rahatlamasını sağlar. Bu da beyne giden uyarıcı sinyallsei azaltır. Ayrıca iltihaba bağlı gelişen ağrılar içinde antioksidan görevi görürler.

  • Alın, boyun ve şakaklara yapılan masaj da ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Bu masajı yapınca mentollü kremler tercih edilmeli.

    Son olarak ılık bir duş sonrası ince kıyafetlerle yatağa girip yaklaşık bir saat karanlık ve sessiz bir ortamda uyumakta baş ağrısını önler.

    HABER7