Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız" dedi.

KISITLAMALAR GERİ GELİR Mİ?

Özellikle Kurban Bayramı ile birlikte günlük vaka sayısının 20 bine dayanması ile birlikte, birçok vatandaşın aklına "Kısıtlamalar geri gelir mi?" sorusu yerleşti.

Kurban Bayramı'nın başlaması ile birlikte yükselişe geçen vaka oranları birçok vatandaşı korkuturken, yetkililer ise vatandaşları neredeyse her gün dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

GAZİANTEP'TE VAKA ORANI YÜKSELİYOR

Kurban Bayramı ile birlikte Türkiye genelinde yükselişe geçen vaka oranları ve günlük vaka sayısı birçok insanı tedirginliğe düşürdü. Yetkililer ise vatandaşları neredeyse her gün dikkatli olmaları konusunda uyarırken, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de vaka oranları Kurban Bayramı ile birlikte yükselmeye devam ediyor.

10-16 Temmuz tarihleri arasında Gaziantep'in 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka oranı 21,96'iken, bugün Bakan Koca'nın açıkladığı yeni haritada Gaziantep yükselişini sürdürerek, 17 - 23 Temmuz tarihleri arasında 26,83'e yükseldi.

03 - 09 TEMMUZ:

3-9 Temmuz

10 - 16 TEMMUZ:

10-16 TEMMUZ

17 - 23 TEMMUZ:

17-23 TEMMUZ