Vaka sayılarında yükseliş ve Ramazan ayı ile bayramın yarattığı hareketlilik ile birlikte harekete geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konu ile ilgili sunumunu yaparak fikirlerini paylaştı.

Bakan Koca'nın paylaştığı fikirler neticesinde tam kapanma üzerine istişare gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bu istişareler sonucunda ise 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri de dahil olmak üzere bu tarihler arasında yer alan yaklaşık 20 gün için tam kapanma uygulamasına geçileceği kararına vardı.

Varılan tam kapanma kararı ile birlikte, bu tarihler arasında birçok iş yeri kapanırken, genel anlamı ile üretim gerçekleştiren ve gıda satışı yapan iş yerleri faaliyetlerini sürdürecek.

Bankalar ve kargo şirketleri de yaklaşık 20 günlük tam kapanma uygulamasında faaliyetlerini yerine getirmeye devam ederek, vatandaşların bu anlamda mağdur olmamaları için çalışacak.

Eğitim ve öğretim alanında ise zaten birçok sınıf uzaktan eğitime devam ederken 8 ve 12. Sınıflar da bu süreçte uzaktan eğitime geçti. Meslek liseleri de eğitimlerine bu süreçte ara verirken, kreşler ise gerekli kurallar uygulanarak faaliyetlerini sürdürecek.

Tam olarak 19:00'da başlayacak olan tam kapanma uygulaması 17 Mayıs 05:00 tarihine kadar devam ederken, valiliklere gönderilen tam kapanma genelgesi ve tam kapanma esasları ile birlikte, tam kapanma uygulamasından muaf tutulacak olan kişiler ve meslek grupları yer aldı.