Önceki haftalara göre vaka sayılarının düşüş hızında büyük bir azalma görülse de, vaka sayıları genel bakımdan düşmeye devam ediyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, 'İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Bu güce güvenin' dedi.

GAZİANTEP'TEKİ DÜŞÜŞ NEDEN AZALDI!

Neredeyse son birkaç aydır oldukça istikrarlı bir şekilde vaka sayılarındaki düşüşün sürdüğü Gaziantep'te bir önceki harita ve bugün paylaşılan haritaya bakıldığında vaka sayılarındaki düşüş hızının son derece azaldığı görülüyor. Yüz bin kişilik nüfusa karşılık gelen haritada 22-28 Mayıs tarihleri arasındaki 1 haftada vaka sayısı oranı 51,31'iken, bir sonraki hafta olan 29 Mayıs 4 Haziran tarihleri arasındaki oran ise sadece 0,5 azalarak,51,26'da kaldı.

Birçok insan üzerinde tedirginlik yaratan vakaların düşüş hızındaki azalma, kademeli normalleşme sürecinde vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikakt etmediklerini gösteriyor. Vatandaşlar vaka sayılarındaki düşüş ile birlikte yaz aylarını son derece rahat geçirebileceklerini düşünürken, vakaların düşüşündeki azalma insanların yaz aylarında daha dikkatli olması gerektiğini ortaya koyuyor.