Başkan Erkan'ın Atamasında Baykar Teknoloji'nin Rolü İddiası

Mayıs seçimleri sonrasında TCMB Başkanlığı görevine getirilen Hafize Gaye Erkan'ın atanmasında, Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın etkisi olduğu iddia edildi. Erkan'ın atanma sürecindeki bu iddia, finans ve teknoloji camiasında geniş bir tartışma konusu haline geldi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; kulislerde konuşulanlara göre, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Erkan'ı öneren ismin Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar olduğu öne sürüldü. Bu iddianın ortaya atılması, Bayraktar ve Erkan'ın kariyer yolculuğundaki benzerlikleri de beraberinde getirdi.

Kariyer Yolculuğundaki Ortaklıklar Göz Kamaştırıyor

Erkan ve Bayraktar'ın kariyer yolculuklarındaki dikkat çekici ortaklıklar, iddiaları güçlendiriyor. Her iki ismin de endüstri mühendisliği eğitimi aldığı, aynı yıllarda farklı liselerden mezun olmalarına rağmen benzer eğitim yollarını takip ettikleri belirtiliyor. Bayraktar'ın Columbia Üniversitesi'nde, Erkan'ın ise Princeton Üniversitesi'nde doktora yaptığı biliniyor.

Erkan'ın TCMB Başkanlığı'na atanmasının ardından, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından, "Oldukça başarılı bir eğitim ve iş hayatı geçmişi bulunan ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan ilk kadın başkan olan Sayın Hafize Gaye Erkan'a yeni görevinde başarılar dilerim" paylaşımını yapmıştı.

Bu iddia ve paylaşımlar, finans sektörü ve kamuoyunda Erkan'ın başkanlık görevine nasıl atanmış olduğu konusunda yeni bir tartışma başlattı.

Kaynak: Gazete Duvar