Son bir haftadır mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, Ramazan Bayramı tatilinde yerini yağışlara bırakacak.  

HAVA DURUMUNA BAKMADAN SAKIN TATİL PLANI YAPMAYIN!

Son bir haftadır mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, Ramazan Bayramı tatilinde yerini yağışlara bırakacak.  Meteoroloji kaynakları, bayram tatiline denk düşen günlerin yağmurlu geçeceğini belirterek, hangi şehirlerin bu olumsuz hava koşullarından etkileneceğini açıkladı.

Mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden sıcaklıklar, nisan ayının ilk günü itibarıyla insanların tişört giyerek sokaklara çıkmasına neden oldu. Erken ısınan hava, yaz aylarının kavurucu derece sıcak olacağı korkusuna neden olurken, beklenen yağış haberi geldi.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

9 günlük bayram tatili için plan yapan milyonlarca vatandaşlara yağış uyarısı geldi.  Milyonlarca vatandaş, Ramazan Bayramı için tatil planları yaparken, Türkiye'nin yüzde 60'lık bölümünün bayram boyunca yağış altında olacağı öğrenildi.

Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda, "Bayramda yurdun %60'ı yağmur görebilir. Tatilde yağmur piyangosu nereleri vuracak henüz tam belli değil. Bir yağış durumu var sürekli bölge değiştiriyor, gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verilirken, yağmurun beklendiği şehirler arasında İstanbul ve Ankara'da yer aldı.

Editör: Bahri Uçar