Dünyanın en büyük yolcu gemisi "Icon of the Seas" ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Miami Limanı'ndan ilk yolculuğuna başladı.

BBC'nin haberine göre, Royal Caribbean kruvaziyer şirketine ait olan gemi, 365 metre boyunda ve yaklaşık 250 bin ton ağırlığında. Gemi, Miami’den çıktığı 7 günlük seyahat boyunca, Karayipler’in çeşitli adalarını ziyaret edecek.

GEMİ 7 BİN 600 YOLCU KAPASİTELİ

“Icon of the Seas” isimli gemi, Finlandiya’nın Turku şehrinde bulunan bir tersanede 2 milyar dolara mal oldu. Gemi, dünyanın en büyük yolcu gemisi unvanını taşıyor. Geminin 7 bin 600 kişiye kadar yolcu alabildiği belirtiliyor. Gemi, yolcularına lüks ve konforlu bir deneyim sunuyor. Geminin içinde, restoranlar, barlar, havuzlar, tiyatro, sinema, spor salonu, spa, kütüphane, casino ve alışveriş merkezi gibi birçok olanak bulunuyor.

Icon Of The Seas Gemisi

ÇEVRECİLER UYARIYOR: GEMİ METAN GAZI SIZDIRIYOR

“Icon of the Seas” isimli gemi, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışıyor. Bu, geminin karbondioksit emisyonlarını azalttığı anlamına geliyor. Ancak çevreciler, geminin havaya metan gazı saldığı konusunda endişeli. Metan gazı, karbondioksitten çok daha güçlü bir sera gazı. Çevreciler, geminin iklim değişikliğine katkıda bulunacağını söylüyor.

Royal Caribbean kruvaziyer şirketi ise geminin çevre dostu olduğunu savunuyor. Şirket, geminin Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün belirlediği standartlardan yüzde 24 daha fazla enerji verimliliğine sahip olduğunu iddia ediyor. Şirket, geminin LNG ile çalışmasının, diğer yakıtlara göre daha temiz ve ekonomik olduğunu vurguluyor.

Şirket, geminin Karayipler turunun ardından, Avrupa ve Asya’ya da seferler düzenleyeceğini duyurdu.

Editör: Bahri Uçar