Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis nöbeti öncesinde, ilaçlarla ilgili önemli bir düzenlemenin çıkacağını duyurdu. Koca, ilaçların ruhsat ve denetim sürecinde iyileştirme yapılacağını ve analizlerin mükerrerliğinin ortadan kaldırılacağını söyledi.

Koca, ilaç ruhsat ve denetim sürecinde yaşanan sorunlara değinerek, şunları kaydetti: “Daha önce Avrupa Birliği ve dünya standartlarına göre yapılan birtakım analizlerin mükerrerliği söz konusu idi. Bu mükerrerlik hem zaman hem de maliyet kaybına neden oluyordu. Bu mükerrerlik artık ortadan kalkıyor. Analizlerden vazgeçilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Dünya standartlarına uyumlu hale getirme, mükerrerliği kaldırarak ruhsatlandırma süreci kolaylaşacak.”

Euro Kuru Yükseldi, Ilaç Fiyatlarına Zam Geldi!

Koca, bu düzenlemenin ilaç sektörüne ve hastalara büyük fayda sağlayacağını belirterek, “Bu sayede ilaçların piyasaya sunulma süresi kısalacak, ilaç fiyatları düşecek, ilaç erişimi kolaylaşacak. Ayrıca ilaç kalitesi ve güvenliği de artacak. Bu düzenleme, ilaç sektörünün rekabet gücünü ve ihracatını da artıracak.” dedi.

Muhabir: Ahmet Kuş