Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın "indirim çağrısı"na iş dünyasından katılım artıyor. Perakende sektöründen sanayiye, farklı alanlardan pek çok firma ve kuruluş, enflasyonla mücadele için fiyat indirimine gidiyor.

Bakan Bolat, 5 Ekim’de yaptığı açıklamada, Cumhuriyet’in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası düzenleyeceklerini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 9 Ekim’deki kabine toplantısının ardından, zincir marketler başta olmak üzere tüm esnaf ve işletmelere, indirim yaparak enflasyon ve hayat pahalılığına karşı mücadeleye destek olmaları çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrılar sonrasında, kampanyaya katılan sektör ve firmaların sayısı hızla yükseldi. İndirim kampanyasına son destek veren sektör ise betoncular oldu.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün en temel kolu olan hazır beton sektörü olarak, hükümetin başlattığı kampanyayı desteklediklerini kaydetti. Işık, THBB üyesi firmaların, hazır beton fiyatlarında yüzde 5 indirim yaparak kampanyaya katkı sağlayacaklarını duyurdu. Işık, indirim kararının inşaat sektörüne ve ekonomiye olumlu yansıyacağını umduklarını da ifade etti.