Küresel Sumud Filosu, Gazze’ye doğru ilerleyişini sürdürüyor. Gazze’deki ablukanın kırılması amacıyla yola çıkan ve 23 gündür süren Küresel Sumud Filosu’nun yolculuğuna dair detayları Gazeteci Yaşar Yavuz anlattı.
YOLCULUK ÇETİN GEÇİYOR
Rehber TV’de katıldığı canlı yayınına katılan Gazeteci Yaşar Yavuz, Küresel Sumud Filosu’nun tüm engellere rağmen yoluna devam ettiğini anlattı. Yavuz, “23 günden bu yana Akdeniz’in açık sularındayız. Planlama kapsamında bu gece yarısı Girit adasına ulaşacağız. Denizin dalga olması nedeniyle yolculuğumuz çetin geçiyor, bazı arkadaşlarımız bu durumdan biraz etkilendi. Hastalanan bazı arkadaşlarımızı helikopter ile Türkiye’ye sevk edeceğiz. Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçtik.”
MİLYONLAR BİZİM İÇİN DUA EDİYOR
Sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Yavuz, “İnşallah bu hafta sonu veya hafta başında Gazze kıyılarına varmış oluruz. Akdeniz şu anda sakin duruyor. Milyonlar bizler için dua ediyor. Küresel Sumud Filosu olarak Gazze’deki ablukanın kırılması için karadan desteklerin artması gerekiyor, umudumuz daha çok orada var. Gazze’ye yönelik ciddi bir destek var. Bu destek Gazze’deki ablukayı kırmamızı sağlayacak.”
İSRAİL’İN TACİZLERİ SÜRÜYOR
Dronlu tacizlere değinen Yavuz, “Dün gece gemilerimizin üzerinde yükselen dronları gören isimlerden bir tanesi de bendim. Uzun bir süre gemimizi takip ettiler, sonrasında ise ortadan kaybolduğunu gördük. İsrail’den her türlü hamleyi bekliyoruz. Ancak tüm bunlar bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Onlarca gemi ile İsrail’in bizi nasıl durduracağı konusu önemsemiyoruz. Ciddiye aldığımız tek bir şey var o da 23 aydır devam eden bu ablukayı, İsrail müdahalede etse de, kırmayı ve Gazze’ye girmeyi umut ediyoruz.”
KARADAN GELEN DESTEK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
İnsanlara seslenen Yavuz, “Küresel Sumud Filosu ile birlikte İsrail köşeye sıkışmış durumda. Dünya kamuoyunun desteğini kaybetti. Bizim en büyük gücümüz karadır. Karadan büyük bir destek sağlanmaya devam edilmeli. Mısır ve Ürdün halkına özellikle seslenmek istiyorum. Dünyanın birçok ülkesinden insanlara ayağa kalkmış iken, Gazze’nin hemen yanı başında olan iki ülke halkının ve hükümetlerinin de destek vermesi gerekiyor. Hiçbir güç halkın gücünden daha güçlü değildir. Mısır ve Ürdün’deki halk ayağa kalkarsa Gazze’deki abluka kırılacak ve bu katliam duracaktır” diye konuştu.