Seminer kapsamında traktör sürücülerine, "Robs demirinin kullanımının önemi ve traktörlerde kullanılacak aydınlatmalar ile genel trafik güvenliği" konularında bilgiler aktarıldı. Ayrıca, katılımcılara reflektif yelekler de dağıtılarak bu yeleklerin kullanımıyla ilgili bilgilendirme eğitimleri verildi.

GÜVENLİ TARIM VE TRAFİK EĞİTİMİ

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma ekipleri, tarım faaliyetlerinde kullanılan traktörlerin güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için düzenlenen eğitim seminerinde, traktör sürücülerine önemli bilgiler sundu. Robs demiri kullanımının yanı sıra traktörlerde kullanılacak aydınlatmaların ve genel trafik güvenliğinin önemine vurgu yapıldı.

REFLEKTİF YELEK DAĞITIMI VE KULLANIM EĞİTİMİ

Eğitim semineri kapsamında traktör sürücülerine, özellikle gece ve düşük görüş koşullarında daha iyi fark edilebilmeleri için reflektif yelekler dağıtıldı. Dağıtılan yeleklerin etkili bir şekilde kullanılabilmesi için sürücülere detaylı bilgilendirme eğitimleri verildi. Bu uygulama, traktör sürücülerinin trafikte daha güvenli ve farkındalık seviyesi yüksek bir şekilde hareket etmelerini sağlamayı hedefliyor.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'nın bu tür eğitim etkinlikleri, tarım sektöründe çalışan sürücülerin güvenliği ve trafik kurallarına uyumu konusunda önemli bir katkı sağlıyor. Bu tarz etkinlikler, hem trafik güvenliği hem de tarım faaliyetlerinde çalışan bireylerin bilinç düzeyini artırarak olası kazaların önüne geçmeyi amaçlıyor.

Kaynak: İHA