Resmi Gazete’de bugün yayınlanan duyuruya göre, İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere 11 sözleşmeli bilişim personeli alınacak.

ALINACAK PERSONEL İÇİN YAZILI VE SÖZLÜ SINAV DÜZENLENECEK

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bilişim alanında uzmanlaşmış 11 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak personel için genel ve özel nitelikleri karşılayan adaylar arasından seçim yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI VE PUANLAMA

Başvuru yapacak adayların, KPSS ve yabancı dil puanlarına göre değerlendirilecekleri belirtildi. Başvuru yapan adayların KPSS puanının %70’i (KPSS puanı olmayan veya belge sunmayan adayların KPSS puanı 70 olarak kabul edilecek) ile yabancı dil puanının %30’u (Yabancı dil puanı olmayan veya belge sunmayan adayların yabancı dil puanı 0 olarak kabul edilecek) toplamı alınarak sıralama yapılacak. Sıralamada en yüksek puana sahip olan adaydan başlamak üzere, her bir pozisyon için 10 katı kadar aday yazılı sınava davet edilecek.

BAŞVURU SÜRECİ VE SINAV TARİHLERİ

Başvurular, 28 Şubat-5 Mart tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve http://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr web sitesi üzerinden yapılacak. Başvuru yapacak adayların, başvuru formunu doldurarak ilgili belgeleri sisteme yüklemeleri gerekiyor. Yazılı sınav, 27 Mart’ta Ankara’da gerçekleştirilecek. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, 17-19 Nisan tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan sözlü sınava katılmaya hak kazanacak. Yazılı ve sözlü sınav sonuçları, www.icisleri.gov.tr ve www.nvi.gov.tr web sitelerinde duyurulacak. Adaylar, sınav sonuçlarını bu sitelerden takip edebilecekler.

Kaynak: AA