Gaziantep’te gıda işletmelerine yönelik denetimler hız kesmiyor. Kent genelinde yapılan denetimlerde, çok sayıda işletme hakkında cezai işlem yapılırken, kapatılan işletmelerde kamuoyuna birer birer ifşa ediliyor.

KATMERCİ’DEN AÇIKLAMA

Belediyelerin denetimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, yapılan çalışmaları önemsediklerini bildirdi.


ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUZ

Katmerci, “İlçe belediyelerimiz ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği gıda, hijyen ve iş yeri uygunluk denetimlerini; halk sağlığının korunması, tüketicinin güvenli ve sağlıklı hizmet alması ve sektörde standartların yükseltilmesi açısından önemli ve gerekli buluyoruz. Kurallara uymayan, hijyen şartlarını yerine getirmeyen ve tüketici sağlığını riske atan işletmelere gerekli yaptırımların uygulanmasını ve kamuoyunun bilgilendirilmesini destekliyoruz.”


KALİTELİ HİZMET SUNAN ESNAF KAMUOYUNA TANITILMALI

Önemli bir hususa da dikkat çekmek istediklerini kaydeden Katmerci, “Denetimlerde yalnızca eksiklikleri bulunan işletmeler değil; kurallara eksiksiz uyan, hijyen standartlarını titizlikle uygulayan, temizliği ve hizmet kalitesiyle örnek olan işletmelerimiz de kamuoyuna tanıtılmalıdır. Nasıl ki yanlış yapanın teşhir edilmesi caydırıcılık sağlıyorsa, doğru yapan esnafımızın da takdir edilerek örnek gösterilmesi teşvik edici olacaktır.”


ADİL YAKLAŞIM İSTİYORUZ

“Bu anlayış, asırlardır esnaf kültürümüzün temelini oluşturan Ahilik geleneğinin de özüdür” diyen Katmerci, “Ahilik; yalnızca yanlışı görmek değil, doğruyu, temizliği, dürüstlüğü, güveni ve emeği de takdir etmektir. Bizler denetimlerin karşısında değil, adil, şeffaf ve dengeli denetimin yanındayız. Amacımız esnafımızı cezalandırmak değil; standartları yükseltmek, tüketicinin güvenini artırmak ve işini doğru yapan esnafımızı koruyup teşvik etmektir. Temiz iş yeri, güvenilir esnaf, sağlıklı toplum. Ahilik anlayışıyla; yanlışa yaptırım, doğruya takdir ve her esnafımıza adil yaklaşım istiyoruz” dedi.

Kaynak: Ayhan Duman