Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonu ve yakınındaki bir belediye binası, silahlı saldırganların hedefi oldu. Saldırı sonrası yaşananlar, tüm dünyanın gözlerini bu olaya çevirdi.

CROCUS BELEDİYE BİNASI’NDA PATLAMA

Konser Salonuna Silahlı Saldırı! Ölü ve Yaralılar Var!

Saldırının ardından, konser salonuna yakın bir konumda bulunan Crocus Belediye Binası’nda patlama meydana geldi. Kamuflaj giyen en az üç kişi, otomatik silahlarla binaya girerek ateş açtı. Saldırganların zemin katta saldırıyı gerçekleştirdiği ve olay yerinde yaralıların olduğu belirtildi.

BİNADA YANGIN ÇIKTI! 

Saldırganların, saldırının ardından el bombası veya yangın çıkarıcı bir bomba attığı ve bu nedenle binada yangın çıktığı bildirildi. Saldırı sırasında binada bulunanlar, güvenliklerini sağlamak için yerlere yatarak 15-20 dakika bekledi ve daha sonra dışarı çıkmaya çalıştı.

Rus Telegram kanallarında paylaşılan görüntülerde, kamuflaj giyen saldırganların büyük bir salona girdiği ve binanın çatısından yükselen alevler görüldü. Moskova Bölge Valisi Alexei Vorobyev, olay yerine acil müdahale ekibiyle birlikte hareket etti.

Rusya’nın kolluk kuvvetleriyle bağlantılı olan Baza Telegram kanalı, saldırı sonucunda en az 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve 30’dan fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi