Kahramanmaraş depremleri sonrasında büyük yaran kent turizmi ve bölge seyahat acentelerinin umudu Ramazan Bayramı. Ramazan Bayramı’nın 9 güne çıkarılmasıyla birlikte ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaşın Kültür Turlarına olan ilgisi arttı.

EKONOMİK NEDENLER VATANDAŞIN TERCİHİNİ DEĞİŞTİRDİ

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halik Kılınç, “Bayramlarda deniz, kum ve güneş gibi tatil organizasyonlarını satıyorduk. Ancak bu organizasyonlarda maliyetler yükselince insanlar ekonomik açıdan daha uygun olduğu için kültür turlarına rağbet göstermeye başladı” şeklinde konuştu.

SEYAHAT ACENTELERİNİN UMUDU BAYRAM TATİLİ

5 Nisan tarihinde okulların ara tatiliyle birleşen Ramazan Bayramı tatilinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 gün olarak ilan edilmesinin ardından ülke genelinde yoğun seyahat hareketi bekleniyor. Bu kapsamda, kum ve güneş gibi tatil organizasyonlarının fiyatları yükseldiğinden kültür turlarına olan ilgi arttı.

SEYAHAT ACENTELERİMİZ YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

“Bayramlarda deniz, kum ve güneş gibi tatil organizasyonlarını satıyorduk. Ancak bu organizasyonlarda maliyetler yükselince insanlar ekonomik açıdan daha uygun olduğu için kültür turlarına rağbet göstermeye başladı” diyen Kılınç, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yoğun bir talep var. Bunun yanı sıra bölge acentelerimiz Karadeniz, Ege, Kapadokya ve Doğu Anadolu Bölgeleri’ne tur düzenliyorlar. Seyahat acentelerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor” açıklamasını yaptı.

BAYRAMDA TURİST SAYIMIZ ARTACAK

Ramazan Bayramı’nın 9 güne çıkarılmasının sektöre ilaç gibi geleceğini sözlerine ekleyen Kılınç, “Vatandaşın kültür turlarına yönelmesinin nedeni tamamen ekonomi kaynaklı. 3-4 günlük her şey dahil otelin fiyatı 50-60 bin lira civarında iken kültür turları ise buna göre daha uygun. Geçen yıl Kahramanmaraş depremlerinden sonra kentimize istediğimiz düzeyde turist gelmedi. Ama şu anda kadar gelen turist sayısında bir artış yaşanıyor. Bu artışın bayram ile birlikte taçlanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Muhabir: MEHMET FENER