Türkiye'de emeklileri yakından ilgilendiren zam haberleri ardı ardına geliyor. Aralık ayında açıklanan enflasyon verilerine göre SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 37.57 olarak belirlenmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla SSK ve Bağkur emeklilerine zam yapıldığı duyuruldu.

Zam Oranı Açıklanmıştı

Zam Oranı Açıklanmıştı

Bu kararla birlikte emeklilerin zam oranı yüzde 42'ye yükseldi, ancak memur emeklilerinin yüzde 49.25'lik zam oranına kıyasla tepki çekti. Hükümetin dikkate alarak gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranını yüzde 49.25'e eşitlediklerini açıkladı.

Emeklilere İkramiye Verilecek

Emeklilere İkramiye Verilecek

Bu son gelişmelerle birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak güncellenirken, emeklilere yapılan son zamların ardından maaşların alım gücü düşmeye devam ediyor. Yüksek enflasyon nedeniyle emekliler, umutlarını Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenecek ikramiyelere bağlamış durumda.

Önümüzdeki yerel seçimlere dair beklentilerle birlikte, hükümetin emeklilere "zamlı" bayram ikramiyesi vereceği iddia ediliyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, bu yıl için iki kez 5 bin TL olmak üzere toplamda 10 bin TL ikramiye ödemesi yapılacağı konuşuluyor.

Merakla Bekleniyor

Merakla Bekleniyor

Şu ana kadar resmi bir açıklama gelmemiş olsa da emekliler, yetkililerden gelecek haberi beklerken, bu gelişmeler milyonlarca emekliyi ilgilendirmeye devam ediyor. Bayram ikramiyesi, emeklilere ekonomik rahatlık sağlayarak maaşlarının alım gücünü artırma amacını taşıyor.

Muhabir: MEHMET FENER