Türkiye'nin gözde isimlerinden biri olan Burak Özçivit, 24 Aralık 1984 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Oyunculuk kariyerine başlamadan önce modellik yapan Özçivit, Türk televizyon ve sinema sektöründe iz bırakan birçok projede yer aldı.

Gaziantepli Ünlüler Kimler? İşte O İsimler... Foto Galeri: Gaziantepli Ünlüler Kimler? İşte O İsimler...

EĞİTİM HAYATI

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde eğitim gören Özçivit'in aslen Gaziantepli olduğu biliniyor. Kazım İşmen Lisesi'nden mezun olan başarılı oyuncu, eğitim hayatı boyunca gösterdiği başarılarla dikkat çekti.

KARİYERİNİN İLK ADIMLARI

Oyunculuk kariyerine adım atan Özçivit, 2003 yılında Best Model of Turkey yarışmasında gelecek vadeden seçildi. Bu başarısının ardından Uğurkan Erez Ajansı ile çalışmaya başlayan sanatçı, kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Mankenlik kariyerine damga vuran isimlerden biri haline geldi.

Emre Belözoğlu aslen Gaziantepli mi? Emre Belözoğlu aslen Gaziantepli mi?

2005 yılında yeniden katıldığı Best Model of Turkey yarışmasını kazanan Özçivit, bu başarısını uluslararası arenada da taçlandırdı. Dünyanın en prestijli mankenlik yarışmalarından biri olan Best Model of The World'e katılan sanatçı, dünyanın en iyi ikinci mankeni seçildi.

Burak Özçivit

OYUNCULUKTA YÜKSELİŞ

İlk oyunculuk deneyimini "Eksi 18" dizisinde genç komiser Murat karakteriyle yaşayan Burak Özçivit, daha sonra sinema dünyasına adım attı. 2007 yılında vizyona giren "Musallat" isimli sinema filminde rol alarak yeteneğini kanıtladı.

Televizyon dünyasında da adından sıkça söz ettiren Özçivit, birçok başarılı projede yer aldı. Kanal D'de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in üstlendiği "Zoraki Koca" adlı dizide rol alarak geniş kitlelere ulaştı. Ardından "Baba Ocağı" ve "Küçük Sırlar" gibi önemli yapımlarda başarılı performansıyla izleyicilerden tam not aldı.

Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Malkoçoğlu karakteriyle büyük beğeni toplayan Özçivit, televizyon kariyerindeki başarısını sinema dünyasında da sürdürdü. Reşat Nuri Güntekin'in unutulmaz eseri "Çalıkuşu"nun televizyona uyarlanmasıyla hayranlarının karşısına çıkan sanatçı, Kamran rolüyle büyük beğeni topladı.

ÖZEL HAYATI

2015 yılında oyuncu Fahriye Evcen ile ilişkiye başlayan Burak Özçivit, ikili, 29 Haziran 2017 tarihinde Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenen muhteşem bir törenle dünyaevine girdi.

FİLMLERİ VE DİZİLERİ

Oyunculuk kariyeri boyunca birçok film ve dizi projesinde yer alan Burak Özçivit'in filmografisinde "Musallat", "Zarafa", "Aşk Sana Benzer" ve "Kardeşim Benim" gibi yapımlar bulunmaktadır. Televizyon dünyasında ise "Eksi 18", "Zoraki Koca", "Baba Ocağı", "Küçük Sırlar", "Muhteşem Yüzyıl", "Çalıkuşu" ve "Kara Sevda" gibi başarılı dizilerde rol almıştır.

Muhabir: MEHMET FENER