Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. 9 aydır atama müjdesi bekleyen yüz binlerce öğretmen adayı hüsrana uğradı. Eğitim sendikalarından ise sert tepki geldi.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yüz binlerce öğretmen adayının merakla beklediği öğretmen atama sayısını açıkladı.  Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bu atamalarda KPSS puanı yüzde 50, mülakat puanı yüzde 50 etkili olacak. Başvurular 20 Mayıs’ta başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılında 45 bin öğretmen ataması yapmıştı.

TÜRK EĞİTİM SEN’DEN ÖĞRETMEN ATAMA TEPKİSİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıkladığı 20 bin öğretmen ataması eğitim camiasından büyük tepki çekti. 9 aydır atama müjdesi bekleyen yüz binlerce öğretmen adayı hüsrana uğrarken eğitim sendikalarından ise sert tepki geldi.

Türk Eğitim Sen (1)

ÖĞRETMENLERİN 9 AYLIK HEYECANLI BEKLEYİŞİ MATEME DÖNÜŞTÜ

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “9 aydır yüzbinlerce öğretmen feryat figan etti ve 9 sonunda ise açıklanan 20 bin sayıyla büyük hayal kırıklığına uğradı. 2023 KPSS puanıyla hiç atama yapılmadı. Öğretmenlerin 9 aylık heyecanlı bekleyişi mateme dönüştü” dedi.  

EN AZ 68 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMALI

20 bin atam sayısının kabul edilmez olduğunu belirten Avan, “Bu rakam kabul edilemez. Bu atama sayısı emekli olan öğretmen sayısı kadar bile değil. Atanamayan öğretmenler inşaatta, fabrikada çalışıyor, ayakkabı boyacılığı yapıyor, intihar ediyor. En az 68 bin öğretmen ataması yapılmalı. Bu sayı mutlaka revize edilmeli. Ekonomik kriz ne kadar büyük olursa olsun eğitimden tasarruf edilemez çünkü eğitimden tasarruf yapan geleceğinden tasarruf yapar” dedi.

MÜLAKATI ARTIK TARİHİN ÇÖP SEPETİNİ ATILMALI

Mülakatın devam edilmesine de sert tepki gösteren Avan, “Mülakat hiçbir şekilde kabul edilmez. Çünkü mülakat tamam kul hakkıdır. Mülakat demek gözün içine baka baka hak yemek demektir.  KPSS’de 90 alan kişiye mülakatta 60-70 puan verip, KPSS’da 70 alan kişiye mülakatta 90 puan verdiler. Bunu geçmişte çok gördük. Mülakatta adaletli olacaklarına güvenmiyoruz. Burada mülakattan hiç kimse bir adalet beklemesin. Artık mülakat zulmüne dur denilmeli. Milletimiz de sessiz kalmamalı ve  evlatlarının hakkını yedirmemeli. Mülakatı artık tarihin çöp sepetini atılmalı” dedi.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMA SAYISI MUTLAKA REVİZE EDİLMELİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “Bakanlıklarda emekli sayısından fazla personel alımına izin verilmeyecek” açıklamasını anımsatan Avan, “2023 yılında MEB’de emekli/ayrılan öğretmen sayısı 23 bin 670. Bu rakam haziran temmuz ayında ise ikiye katlanacak çünkü öğretmenlerin emekli ayı temmuz ayı. Dolaysıyla açıklanan 20 bin öğretmen atama sayısı mutlaka revize edilmeli ve en az 68 bin öğretmen ataması yapılmalı” dedi.

Muhabir: Bahri Uçar