ABD'nin otomotiv sektöründeki krizi büyüyor. otomotiv sektöründeki iflas furyasına bir ABD merkezli otomotiv devi daha eklendi.  

ELEKTRİKLİ KAMYON ÜRETİCİSİ LORSTOWN MOTORS İFLAS ETTİ

ABD'nin otomotiv sektöründeki krizi büyüyor. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren şirketlerden biri de elektrikli kamyon üreticisi Lordstown Motors oldu. Şirket, Tayvanlı Foxconn ile yaşadığı yatırım anlaşmazlığı sonucunda iflas koruması istedi ve kendisini satışa sundu.

YATIRIM ANLAŞMASI ÇÖKTÜ

Lordstown Motors, 2023 yılında elektrikli kamyon üretimi için Foxconn ile 170 milyon dolarlık bir yatırım anlaşması imzalamıştı. Ancak anlaşma, Foxconn'un şirkete ek hisse alımı ve araç geliştirme işbirliği konusunda sözünü tutmaması nedeniyle çöktü. Lordstown, Foxconn'u dolandırıcılıkla suçlayarak iflas mahkemesine başvurdu.

Lorstown Motors İflas Etti̇

FOXCONN'DAN 52,7 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Foxconn ise anlaşmanın bir parçası olarak Lordstown'a 52,7 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Elektronik üreticisi, anlaşmazlığın çözümü için görüşmelere devam etmeye hazır olduğunu belirtti. Ancak Lordstown, Foxconn'un yatırım sözlerini yerine getirmediğini ve şirketin geleceğini tehlikeye attığını savundu.

PANİK ORTAMI DEVAM EDİYOR

Lordstown Motors, küresel ölçekte iflas eden şirketlerin arasına katıldı. 2023 yılında pandemi nedeniyle birçok şirket batmış, otomotiv sektörü büyük darbe almıştı. 2024 yılında da krizin devam etmesi, şirketlerin geleceği için endişe yaratıyor.

Editör: Bahri Uçar