Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gaziantep İl Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen "Yitik Cennet" kitabı üzerinden yapılan sınavda başarı elde eden 174 öğrenci, Umre'ye gönderildi.

Bu anlamlı organizasyon, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun liderliğinde, genç öğrencilere dini değerleri ve kitap okuma alışkanlığını aşılamak amacıyla düzenlenen bir projenin bir parçası olarak hayata geçirildi. Gece sabaha karşı 03:00'te gerçekleştirilen uğurlama töreninde, okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan 174 öğrenci, Umre'ye gitmenin heyecanını yaşadı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta Umre'ye gitmenin önemine vurgu yaparak, “Umre ödüllü kitap okuma yarışmamızın altıncısını düzenledik. Her okulun birinci, ikinci ve üçüncüsünü Umre'ye gönderiyoruz. Bugün itibariyle 933 öğrencimizi Umre'ye göndermiş olduk. Genç yaşta Mekke ve Medine'yi ziyaret etmek herkese nasip olmaz. Bu vesileyle gençlerimiz dualarını ülkemiz ve milletimiz için yapacaklar. Allah yollarını ve bahtlarını açık eylesin” dedi.

Umre yolculuğuna giden öğrenciler, organizasyona katılmaktan dolayı mutluluklarını dile getirerek, Şahinbey Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'ne teşekkür ettiler. Veliler de düzenlenen bu özel organizasyon için Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederek, çocuklarının Umre'ye gitmek için heyecanlı ve umutlu olduklarını ifade ettiler.

Editör: Mehmet FENER