Prof. Dr. Ersan Şen'in canlı yayında yaptığı açıklama ile emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin ardından 5 bin TL daha ikramiye müjdesi geldi. İşte, Ersan Şen'in emeklileri umutlandıran detaylar...

16 Ocak'ta gerçekleşen Kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada, memur emeklilerine daha düşük bir zam yapıldığı bildirilmişti. Ancak, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %42.56 oranında zam yapıldığı ve en düşük emekli maaşının %33.3'lük artışla 10 bin liraya çekildiği belirtilmişti.

Yüksek enflasyon, artan hayat pahalılığı ve diğer mali zorluklar karşısında emekli zammının yetersiz olduğunu düşünen milyonlarca emekli, hükümetin aldığı karara tepki gösterdi. Bazı SGK uzmanları ise mevcut şartlarda 31 Mart seçimlerine gidilemeyeceğini söyleyerek, ek zam beklentisi oluşturdu.

Ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada, Mart ayının ilk günlerinde seçim öncesi yeni bir zamın duyurulabileceğini ve en düşük emekli maaşının 12 bin lira seviyelerine çıkarılacağını belirtirken, emeklilere yeni bir ikramiye müjdesi daha geldi.

Ersan Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ve Kasım ayında çalışmayan emeklilere ödenen 5 bin TL'lik ikramiyenin ardından, 31 Mart'tan önce yapılacak bir duyuru ile 5 bin liralık ek ikramiyenin dağıtılacağını açıkladı. Ramazan Bayramı'na denk gelen 10 Nisan tarihinde de 5 bin TL'lik ikinci bir ikramiye ödemesi yapılacağını ifade etti.

Şen, bu adımın emeklilere kısa vadeli bir rahatlama sağlamayı amaçladığını belirterek, ancak yeni bir maaş düzenlemesi yapılmadıkça bu tür ara ödemelerin sorunu çözmeye yetmeyeceğini savundu. Emeklilerin seçim öncesinde bu ikramiyelerle rahatlamaları beklenirken, detaylar merakla bekleniyor.

Muhabir: MEHMET FENER