Kahramanmaraş depremleri sonrasında turizmin büyük yara alması en fazla otel ve konaklama sektörünü etkiledi. Şu anda işlerin kötü olduğu otel ve konaklama sektörünün umudu Ramazan Bayramı.

MİSAFİRLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Gaziantep Turizm Otelciler ve Tarihi Konak İşletmecileri Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz, “Otel ve konaklama sektörü olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Gaziantep’te ki 100 civarındaki otellerimiz ve 10 binin üzerinde yatak kapasitesi ise misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.

OTELLERİN DOLULUK ORANI ARTTI

5 Nisan tarihinde okulların ara tatiliyle birleşen Ramazan Bayramı tatilinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 gün olarak ilan etmesinin ardından ülke genelinde milyonlarca insan kendi memleketlerine veya turist yerlere gitmek için yollara düştü. Bu kapsamda Gaziantep’te ki otellerin doluluk oranlarında yaşanan artış yüzleri güldürdü.

GAZİANTEP’TE TURİZM HAREKETLENECEK

Otel ve konaklama sektörünün Ramazan ayı ve yerel seçimlerden olumsuz etkilendiğini ancak bayramın yaklaşmasıyla otel rezervasyonlarında bir artışın yaşandığını sözlerine ekleyen Yılmaz, “Otel ve konaklama sektörü Ramazan ayı ve yerel seçimlerden olumsuz etkilendi. Fakat Ramazan Bayramına sayılı günler kala yüzler gülüyor. Çünkü otel rezervasyonlarda bir artış söz konusu. Bu da Gaziantep turizminde bir hareketlilik yaşanacağını gösteriyor” şeklinde konuştu.

GEÇEN YIL BEKLEDİĞİMİZ GİBİ OLMADI

Sektörde yaşanan olumsuz gidişatı bayramda telafi etmeyi beklediklerini belirten Yılmaz, “Gaziantep’te bulunan 100 civarında otellerimizin toplam yatak kapasitesi 10 binin üzerinde. Otel ve konaklama sektörü olarak bayrama hazırız. Misafirlerimizi bekliyoruz. Geçen yıl asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin etkisiyle bayram beklediğimiz turist gelmedi. Ancak bu bayram beklediğimiz gibi olmadı. Şu anda rezervasyonlarda bir artış var. Bu da sektörümüzün yüzünü güldürüyor” ifadelerini kullandı.

2024’TE TURİZMDE PATLAMA YAPACAĞIZ

Otel ve konaklama sektörünün 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden büyük yara aldığını sözlerine ekleyen Yılmaz, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi, kültür turlarının en yoğun ve en fazla yapıldığı bölgelerin başında bulunuyor. Gaziantep, tarihi İpekyolu üzerinden bulunan büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış, kültürel mirasın zengin olduğu, Gastronominin başkenti. Dolayısıyla turistler konaklama bakımından Gaziantep’i diğer illerden daha fazla tercih ediyorlar. O yüzden bu fırsatı çok iyi bir şekilde değerlendireceğimize ve 2024 yılında turizmde patlama yapacağımızı ve altın çağımızı yaşayacağımıza inanıyorum” tespitinde bulundu.

Muhabir: MEHMET FENER