Türkiye'de kadın istihdamını artırmak ve çocuk bakımı ile istihdam arasındaki dengeyi sağlamak amacıyla başlatılan "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi", AB'nin finansmanıyla hayata geçiriliyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de uygulanacak olan proje, sigortalı annelere ve bakıcılara maddi destek sağlayarak kayıtlı istihdamı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Emekli promosyonunda son tablo! Listeye bakmadan bankaya gitmeyin Foto Galeri: Emekli promosyonunda son tablo! Listeye bakmadan bankaya gitmeyin

KADINLARIN İSTİHDAMINA 12 AY BOYUNCA AYLIK 325 EURO DESTEK

1

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen projede, 0-36 aylık çocuğa sahip olan 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 Euro destek verilecek. Projede toplam 7 bin kadının faydalanması hedefleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin toplam bütçesinin 15,3 milyon Euro olduğunu belirterek, annelerin istihdamda kalmasının yanı sıra eğitimli çocuk bakıcılarının istihdamının da teşvik edileceğini açıkladı.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE UYGULANACAK PROJE

2

Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca uygulanacak olan proje, çalışan annelere ekonomik destek sağlayarak istihdamda kalmalarını teşvik edecek. Ayrıca projede eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesi de amaçlanıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI İLERLEYEN GÜNLERDE AÇIKLANACAK

3

Projeden faydalanma şartları ve başvuru süreci, SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak. Bu sayede proje kapsamındaki desteklerden yararlanmak isteyen anneler ve bakıcılar bilgilendirilecek.

BÜYÜK DESTEK, BÜYÜK KATKI

4

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin kadın istihdamını desteklemek adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, SGK'nin kayıtlı istihdama verdiği önemi ve kayıt dışı istihdamla mücadele kararlılığını dile getirdi. İş-Pozitif Projesi gibi destek ve teşvik içeren projelerin yanı sıra UTTS gibi uygulamalarla kadınların istihdamına yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Mehmet Fener