Ligde çıktığı son 5 maçta galibiyet elde edemeyen VavaCars Fatih Karagümrük, bu kez Sivasspor deplasmanında kötü gidişi durdurmaya çalışacak.

YENİ TEKNİK DİREKTÖRLE ÇIKIŞ ARAYIŞI

İstanbul ekibinde göreve yeni gelen Tolunay Kafkas, ilk maçında Tümosan Konyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı. Fatih Karagümrük'te en golcü isimler altışar golle Güven Yalçın ve Valentin Eysseric olarak dikkat çekiyor.

REY MANAJ'IN GOL RÜZGARI

Bülent Uygun'un takımında ise gol yükünü Rey Manaj çekiyor. Arnavut santrfor, çıktığı 25 maçta 15 kez fileleri havalandırdı ve takımının attığı gollerin %42'sine tek başına imza attı.

MAÇ DETAYLARI

BG Grup 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 17:00'de başlayacak. Hakem Turgut Doman'ın yöneteceği karşılaşma beIN SPORTS 1 kanalından canlı olarak izlenebilecek.

İSTATİSTİKLERE GÖRE

  • Sivasspor, bugüne kadar Fatih Karagümrük'ü konuk ettiği hiçbir resmi maçta gol yemedi.
  • Fatih Karagümrük, Sivasspor'a rakip olduğu son dört Süper Lig maçını kaybetmedi ve sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı 3-0 kazandı.
  • Ev sahibi Sivasspor, evindeki sekiz maçlık yenilmezlik serisini Alanyaspor karşısında sona erdirdi.
  • Deplasmanda oynadığı son 14 maçta galibiyet elde edemeyen Fatih Karagümrük, bu sezon lig tarihinde en fazla mağlubiyet aldığı sezona yaklaştı.
  • Sivasspor, bu sezon ceza sahası dışından attığı gollerle öne çıkan takımlardan biri konumunda.
  • Fatih Karagümrük'ün en golcü isimlerinden biri olan Güven Yalçın, son maçında Konyaspor'a attığı golle sezonun en yüksek gol katkısına ulaştı.
  • Süper Lig kariyerinde Bülent Uygun'a karşı oynadığı altı maçın sadece birini kazanan Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, bu maçlardan birinde tek galibiyetini elde etti.

MUHTEMEL 11'LER

EMS Yapı Sivasspor: Ali Şaşal, Murat, Appindangoye, Caner, Uğur, Charisis, Emrah, Caktas, İbrahim, Koita, Manaj.

VavaCars Fatih Karagümrük: Sirigu, Nazım, Biraschi, Salih, Emir, Bertolacci, Rohden, Mendes, Eysseric, Güven, Lasanga.

Görüldüğü gibi, önemli bir mücadele öncesinde her iki takım da kendi güçlü yönlerini sahaya yansıtmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Muhabir: MEHMET FENER