Taksitle Ürün Satışı Yaygın Bir Yöntem


Maddi durumu elverişli olmayan vatandaşlar, peşinatsız, kredi kartsız, kefilsiz ve taksitle ürün satan mağazalara yöneliyor. Bu mağazalar, özellikle teknolojik ürünler, mobilya, beyaz eşya gibi pahalı ürünlerde cazip seçenekler sunuyor. Ancak bu seçeneklerin altında yatan faiz oranları, vatandaşları mağdur edebiliyor.

Oyun bilgisayaraının peşin ve taksitli fiyatlar!


Oyun Bilgisayarlarına Dikkat!


Oyun tutkunlarının vazgeçemediği oyun bilgisayarları, yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Piyasa değeri 31 bin 159 lira olan bir oyun bilgisayarını, 12 taksit seçeneği ile 40 bin 440 liraya satın alabiliyorsunuz. Bu da ürünün fiyatına yüzde 30 oranında bir faiz eklendiği anlamına geliyor. Üstelik taksitleri önceden kapatmanız durumunda bile fiyatta bir indirim yapılmıyor.

Oyun Bilgisayarlarındaki Fiyat Farkı!


Kulaklık Fiyatı Neredeyse İkiye Katlanıyor


Bir müşteri, piyasa değeri 5.750 lira olan bir kulaklık için 10 taksit seçeneği sunduklarını ve kulaklığın 11 bin 500 liraya satıldığını söyledi. Müşteri, “Taksitle almak isteyenlere büyük bir haksızlık yapılıyor. Bildiğimiz ürünlerde bile böyle bir durum varken, fiyatını takip etmenin zor olduğu mobilya, mutfak eşyaları gibi ürünlerde faiz ne kadar yüksek oluyor, tahmin bile edemiyoruz. O yüzden çok ihtiyacımız olmadıkça bu tür mağazalardan alışveriş yapmamalıyız.” dedi.

Editör: Aylin Cıkcık