YENİ HESAPLAMA YÖNTEMİ

Trafik sigortası prim artışlarını belirlemede kullanılan yeni yöntemde, Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE), Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve asgari ücret artışları dikkate alınacak.

Fahiş fiyat ve stokçuluk kanun teklifi TBMM'de Fahiş fiyat ve stokçuluk kanun teklifi TBMM'de

ÖNEMİNİ KORUYOR

 1

Yeni uygulama, araç sahiplerini doğrudan etkileyecek ve sigorta poliçesi fiyatlarını değiştirecek. Bu nedenle, trafik sigortası almayı düşünenlerin bu değişiklikleri yakından takip etmesi önem taşıyor.

ZAM YÜZDE 3 OLARAK BELİRLENDİ

Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortası zam oranı üst sınırı yüzde 3 olarak belirlendi. Bu değişiklikle birlikte, sigorta fiyatlarına yapılan zam miktarı sınırlandırılmış oldu.

2024'ÜN İLK AYLARINDAKİ ZAM ORANLARI

 2

Yılın başından beri trafik sigortasına yapılan zam oranlarına bakıldığında, ocak ve şubat aylarında yüzde 10, mart ve nisan aylarında ise yüzde 5'er zam yapıldığı görülüyor. Bu yılın ilk dört ayında trafik sigortası primlerine yüzde 30'un üzerinde bir zam uygulanmış oldu.

MALİYET ENDEKSİ VE ASGARİ ÜCRET

Yeni uygulamada, hasar ödemelerini etkileyen maliyet endeksi, asgari ücret artışı oranı baz alınarak belirlenecek. Bu da, trafik sigortası fiyatlarının belirlenmesinde önemli bir kriter olacak.

Muhabir: MEHMET FENER