2 yıldır devam eden bu sorunlar, özellikle fiyatlandırma ve hizmet kalitesi konularında ortaya çıkıyor. İşte detaylar:

SİGORTA ŞİRKETLERİNDEN YETERSİZ FİYAT TEKLİFLERİ

 Si̇gorta Şi̇rketleri̇nden Yetersi̇z Fi̇yat Tekli̇fleri̇

Trafik Sigortası Tarife'sine göre 6 bin 300 TL'ye kesilecek bir trafik poliçesine fiyat teklifi vermeyen birçok sigorta şirketi, sistem hataları bahanesiyle sadece zorunlu poliçeyi kesmiyorlar. Kamuya ait sigorta şirketi ise, bayilerine gün içinde kullanılmak üzere kasko veya elementer poliçe kesildiğinde, 1'e 1 trafik poliçesi kesme imkanı sunuyor. Ancak özel birçok sigorta şirketi, ek mali tazminat ve çekici hizmeti gibi basit konuları ilave ederek, poliçe bedeline yüzde 50 gibi yüksek farklar ekleyerek mecburi trafik poliçesi kesmeyi kabul ediyor.

ARTAN ARAÇ SAYISINA RAĞMEN KAZA SAYILARINDA AZALMA

 Artan Araç Sayisina Rağmen Kaza Sayilarinda Azalma

Son bir yılda Türkiye'de trafiğe yaklaşık 945 bin yeni aracın girmesiyle birlikte mecburi poliçe geliri artarken, yeni açılan yollar sebebiyle kaza sayılarında bir azalma yaşanmıştır. Ancak, sigorta şirketlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın düzenlemelerine uymama konusundaki tutumları devam ediyor.

SİGORTA ŞİRKETLERİNE CİDDİ BİR MÜEYYİDE UYGULANMIYOR

 Si̇gorta Şi̇rketleri̇ne Ci̇ddi̇ Bi̇r Müeyyi̇de Uygulanmiyor

Türkiye'de kontrol edilmediği iddialarıyla gündeme gelen 2 sigorta şirketinin içlerinin boşaltıldığı, yüzbinlerce poliçe mağduru olduğu bir dönemde, trafik sigortalarını tarife üzerinden kesmemekte direnen şirketlere ciddi bir müeyyide uygulanmıyor. Bu durum, vatandaşların mağduriyetine neden oluyor.

VATANDAŞLAR SİGORTACILIK DENETLEME KURUMU VE REKABET KURUMU'NU BEKLİYOR

 Vatandaşlar Si̇gortacilik Denetleme Kurumu Ve Rekabet Kurumu'nu Bekli̇yor

Vatandaşlar, Sigortacılık Denetleme Kurumu ve Rekabet Kurumu'nun devreye girmesini ve bu kurulların üyelerinin kendi akrabalarının araçlarının trafik poliçelerini kestirmek için gösterdikleri küçük çabaların, soruşturmanın başlaması için yeterli olacağını düşünüyor. Gününde trafik poliçesini yenileyemeyen vatandaşlar, araç kullanmaktan vazgeçiyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NDAN BEKLENTİ

 Hazi̇ne Ve Mali̇ye Bakanliği'ndan Beklenti̇

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni 2023'te katlamalı ödeyen araç sahipleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan trafik sigortasındaki aksaklıklara ve ek teminat ile zamlı poliçe durumlarına son vermesini bekliyorlar. Bu beklenti, mevcut sistemdeki düzensizliklere çözüm getirilmesini amaçlıyor.

Kaynak: İHA