Artan parça fiyatları, şoför ücretleri ile birlikte maliyetlerin iyice arttığını söyleyen Gaziantep Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sofu Çolak, Aralık ayında zam talebinde bulanacaklarını söyledi. Aralık ayında dilekçe verileceğini belirten Çolak, ‘’Asgari ücretin 17 bin lira olması ile ilgili söylentiler var. Bu bizleri çok yıpratır. 2 şoför çalışsa hesabı belli. Bizlerde zam oranına göre bir zaman talebinde bulunacağız.’’ dedi. 
19 LİRAYI BULABİLİR 
Asgari ücrete yüzde 50 civarında zam beklentisi olduğuna dikkat çeken Çolak, ‘’Şimdi bir fiyat tahmininde bulunamayız ancak asgari ücrete gelecek zammın yüzde yetmiş oranında olması bekleniyor. Bu bağlamda fiyatlarda bu oranlarda bir zam talebinde bulunacağız. Bu ücret 15 lira da olabilir, 19 lirayı da bulabilir.’’ ifadelerini kullandı. 
50 ARACA 180 BİN TL CEZA KESİLDİ
Şoförlere son dönemde sık sık ceza kesildiğini belirten Çolak, ‘’Dün 50 aracımıza 180 bin lira ceza geldi. Bu konuda şoförlerimizden çok fazla şikâyet alıyoruz. Bu cezalar kural ihlallerinden dolayı değil, zabıtalar tarafından yazılıyor. Bu adamlar ne kadar kazanıyorlar, ne kadarı ile ceza ödeyecekler.’’ dedi.
65 YAŞ ÜSTÜ İLE İLGİLİ FİYAT DÜZENLEMESİ BEKLİYORUZ
Türkiye genelinde uygulanan 65 yaş üstü ücretsiz biniş hakkı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çolak, ‘’Fatma hanım ile güzel bir anlaşma yapmıştık. Kendisi serbest kartlar için mevcut tarifenin üçte birini ödemeyi kabul etmişti. Ancak bu yıl ki talebimiz yarı yarıya olabilir. Çünkü artık şoförler de bu konuya tepki gösteriyor. Sonuçta kimse kimseyi ücretsiz taşımaz. Bir fiyat düzenlemesi bekliyoruz, çünkü artık şoförler de zor durumda kalıyor. Vatandaş bu benim kamusal hakkım diyor şoför de ben de götürmek zorunda değilim diyor. Bir düzenleme bekliyoruz.’’ ifadelerini kullandı. 

BAHRİ UÇAR

Editör: Aylin Cıkcık