Türkiye’de herkes tarafından bilinen bir çikolata markası tarafından çikolatanın içinden çıkanlar sebebiyle toplatma kararı çıkarıldı. Haberi gören herkes “Biz şimdiye kadar ne yiyormuşuz?” dedi.

Kent Gıda, İsviçre'den ithal edilen Toblerone sütlü 100 gram çikolatalarında ortaya çıkan yabancı plastik madde skandalı sebebiyle ürünlerin toplatılmasına karar verdi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, bu kararın sadece belirli bir lotu etkilediği ve diğer Toblerone ürünlerini kapsamadığı vurgulandı.

GERİ ÇAĞIRMA KARARI: PLASTİK BULAŞMASI

Toblerone (1)

Kent Gıda, İsviçre'den ithal ettiği Toblerone sütlü 100 gram çikolatasında meydana gelen münferit bir olay sebebiyle geri çağırma kararı aldı. "Toblerone Sütlü 100 gr. ürünümüzde yabancı plastik madde bulaşına yol açan münferit bir olay yaşandığı bilgisi teyit edilmiştir" denilen açıklamada, bu durumun diğer ürünleri etkilemediği vurgulandı.

LOT NUMARASI BELİRLENEN ÜRÜNLER İÇİN UYARI

Toblerone (2)

Kent Gıda, geri çağrılan ürünler arasında yer alan 'OOY4033553' lot numaralı Toblerone sütlü 100 gram çikolatayı daha önce satın alan tüketicilere seslendi. Bu ürünü tüketmemeleri ve kullanmadan önce dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

KALİTE VE GÜVENLİK ÖN PLANDA

Toblerone (3)

Açıklamada, Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin tüketicilerin güvenliği ve ürün kalitesine verdiği önemin altı çizilerek, bu konudaki hassasiyetin birkaç tüketici şikayeti doğrultusunda ortaya çıktığı ifade edildi. Üretim tesisi ile temas kurularak yapılan inceleme ve kalite araştırması sonucunda plastik bulaşmasına sebep olan olayın münferit olduğu belirtildi.

GERİ ÇAĞIRMA SÜRECİ

Toblerone (4)

Kent Gıda, geri çağırma sürecini başlatarak ilgili kamu kurumlarıyla iletişime geçti. Şirket, söz konusu lot bilgili ürünleri müşterilerinden topladığını, imha etmek üzere aldığını ve gerekli düzeltici önlemleri hemen uyguladığını bildirdi. Ayrıca, bu ürünü satın alan tüketicilerden, ürünü tüketmemeleri, iade veya telafi işlemleri için 0850 210 46 66 numaralı telefondan veya [email protected] adresinden Mondelēz International Türkiye'nin tüketici hizmetleri ekibiyle iletişime geçmeleri istendi.

Muhabir: MEHMET FENER