Yağ yakmak, kilo vermenin en önemli unsurlarından biri. Vücut, enerji ihtiyacını yağlardan karşıladığında, yağ dokusunda depolanan trigliseritler hormon duyarlı lipaz enzimi ile parçalanır. Peki, en hızlı yağ yaktıran besin hangisi? En çok yağ yakan besin hangisi? İşte, en hızlı yağ yaktıran meyve

Enerji olarak, fazla kalori aldığımızda, vücut bunu yağ dokusunda depolar. Oluşan yağ hücreleri ölmez, ancak egzersiz ve sağlıklı beslenme sayesinde küçülür. Karar'da yer alan habere göre, yağ kaybını hızlandırmak için beslenme ve egzersizi birlikte yapmak, daha kolay ve hızlı bir şekilde istediğimiz sonuca ulaşmamızı sağlar.

Dr. Neal Barnard, kilo vermek isteyenlerin diyet listesine yaban mersini eklemelerini tavsiye etti. Dr. Neal Barnard, yaban mersini sevmeyenlere de ahududu gibi aynı aileden gelen orman meyvelerini önerdi.

YABAN MERSİNİ ZAYIFLATIR MI?

Yurt’ta yayınlanan habere göre, Dr. Neal Barnard, şöyle dedi:

“Bu meyveleri daha çok tüketen ve diyetlerine katan insanlar kilo veriyor. Yaban mersini tatlı olarak yediğinizde, rafine şeker almazsınız; belki de bu da etkili oluyor. Düzenli olarak yediğinizde karar.com kilo vermeye başladığınızı fark edeceksiniz, bunun da yüksek lif içeriğiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.”

YABAN MERSİNİNİN FAYDALARI NELER?

Yaban mersini; lif, C vitamini, B6 vitamini, folat gibi besin öğeleriyle dikkat çekiyor. Yaban mersini; tansiyonu düzenlemek, kalp hastalıklarından korumak, hafızayı güçlendirmek, hızlı iyileşmeyi sağlamak gibi pek çok faydası olan bir meyve.

Hafızayı geliştirir Kansere karşı korur Kan şekerini dengeleyici etkisi vardır Kalp sağlığına iyi gelir Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur Bağışıklığı kuvvetlendirir Sindirim sistemine iyi gelir Göz sağlığına iyi gelir Kemik sağlığına iyi gelir Cilt sağlığına iyi gelir

Kaynak: Karar