OLAYIN GEÇMİŞİ VE HIRSIZIN SUÇ KAYDI

Dolmabahçe'deki otobüs duraklarında geçtiğimiz aylarda meydana gelen olayda, bir yankesici, otobüse binen vatandaşların ceplerindeki telefonları çalma girişiminde bulundu. Şikayetlerin artması üzerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma Büro ekipleri devreye girdi. Yapılan çalışmalar sonucunda, yankesicinin Celal A. olduğu ve daha önce benzer suçlardan 37 adet suç kaydı bulunduğu belirlendi.

POLİS TAKİBİ VE SUÇÜSTÜ ANI

Beşiktaş polisi, hırsızlık olaylarını araştırmak ve şüpheliyi yakalamak amacıyla detaylı bir operasyon başlattı. Hırsızın modus operandiini belirleyen ekipler, güvenlik kameralarıyla takip ettikleri Celal A.'yı olay günü otobüs durağında gözlemledi. Hırsız, bir kadının cep telefonunu çaldıktan sonra, beğenmeyip geri verme girişiminde bulundu.

SUÇÜSTÜ ANI KAMERALARA YANSIDI

Kadının telefonunu çalan Celal A., düşük model olduğunu görünce, "hanımefendi telefonunuz düştü" diyerek geri vermek istedi. Ancak, şaşkın kadın telefonu almayınca, polis tarafından suçüstü yakalandı. Film gibi anlar, güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.

CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKAN HIRSIZ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Celal A.'nın ifadesi alındıktan sonra yapılan incelemede, hırsızın cezaevinden izinli çıktığı, ancak geri dönmediği ve bu süreçte suç işlediği ortaya çıktı. Celal A., işlemlerinin tamamlanmasının ardından "yankesicilik" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beşiktaş polisinin başarılı operasyonu, halkın güvenliğine yönelik tehditlere karşı kararlılığını gösteriyor. Yankesici Celal A.'nın tutuklanması, güvenlik önlemlerinin ve polis çalışmalarının önemini bir kez daha vurguluyor.

Kaynak: İHA