Geçtiğimiz yıl sonlarına doğru düşüşe geçen fiyatlar, yeni yıl ile birlikte tekrar yükselişe geçti. Ancak, pazar günleri yaşanan yoğunluğun alıcı sayısındaki azalmayla ters orantılı olduğu belirtiliyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Geçtiğimiz yıl içinde alıcıları sevindiren düşük fiyatlar, ikinci el otomobil piyasasında yapılan düzenlemelerle birlikte yeni yılda artışa geçti. Gaziantep'te her hafta düzenlenen ikinci el oto pazarında, yaşanan yoğunluk satıcıları sevindirirken, alıcıları ise zor durumda bırakıyor.

"BAKAN ÇOK, MÜŞTERİ ÇOK, AMA ALAN YOK"

Pazar günleri otogar civarında kurulan ikinci el oto pazarına gelen alıcı ve satıcılar, piyasadaki durgunluğa dikkat çekiyor. Ahmet Yaşar, "Piyasa biraz durgun. Bakan çok, müşteri çok ama alan yok. Fiyatlar yüksek. Satıcılar satamıyor, alıcılar alamıyor" ifadeleriyle piyasadaki çıkmazı dile getiriyor.

SATICILARIN GÖZÜNDEN DURUM

Muhammet Deniz adlı bir satıcı, pazar günleri yaşanan kalabalığın yüzde 80'inin sadece araçlara bakmak için geldiğini belirtiyor. Deniz, "Piyasa baya bir durgun. İkinci el oto pazarında yoğun bir kalabalık var ama bu kalabalığın yüzde 80'i alıcı değil. Araçlara ve piyasaya bakmaya geliyor vatandaşlar. Alıcı sayısı çok az" şeklinde konuşuyor.

FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİ VE ARTAN TALEP

Tevfik Yüksek, ikinci el oto fiyatlarının tekrar yükselmeye başladığını ve bu durumun alıcıları zorladığını belirtiyor. Yüksek, "Piyasa çok pahalı şuanda, yani fiyatlarda hiç düşme yok. Hatta daha beter yükselme var. 320 bin kilometredeki bir araca 440 bin lira istiyorlar. Bu durumda biz nasıl araç alalım" diye konuşuyor.

Gaziantep'te yaşanan bu durgunluk ve fiyat artışları, ikinci el otomobil alım satımına olan talebi olumsuz etkiliyor. Pazardaki dengesizlik, önümüzdeki dönemde fiyatların nasıl şekilleneceği konusunda belirsizlik yaratıyor.


KAYNAK: İHA