Bakan Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına, satıcılarına ve sokak satıcılarına yönelik operasyonlarda toplamda 983 kilogram uyuşturucu madde ile 92 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, operasyonlar kapsamında 227 zehir taciri ve sokak satıcısının da yakalandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gençlerin ve ülkenin geleceğinin zehirlenmesine göz yummayacaklarını vurguladı. "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonların detaylarını da paylaştı.

OPERASYON DETAYLARI

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplamda 498 ekip, bin 590 personel ve 24 narkotik dedektör köpeğinin yer aldığı operasyonlar, Türkiye'nin dört bir yanında titizlikle yürütüldü.

İLLERE GÖRE ELE GEÇİRİLENLER

Operasyonlar neticesinde çeşitli illerde önemli miktarda uyuşturucu madde ve hap ele geçirildi. İstanbul'da yapılan operasyonda 327 kilogram metamfetamin, 53 kilogram esrar, 39 kilogram skunk, 9 kilogram kokain ve 41,5 kilogram kimyasal hammadde bulunurken, Diyarbakır'da 171 kilogram skunk ele geçirildi. Gaziantep'te 66,5 kilogram skunk, Düzce'de 26 kilogram eroin, Bursa'da 12 bin adet uyuşturucu hap, Erzincan'da 24 bin adet sentetik ecza, Bolu'da 6 kilogram metamfetamin, Adana'da 101 kilogram esrar ve 7 kilogram kimyasal hammadde, Edirne'de 17 kilogram skunk, 3 kilogram kokain ve 17 kilogram sentetik kannabinoid ele geçirildiği açıklandı. Ayrıca Ankara'da 56 bin adet sentetik ecza, Mardin'de 70 kilogram metamfetamin ve 28 kilogram kimyasal hammadde, Samsun'da 52 kilogram esrar, Kayseri'de 47 kilogram metamfetamin, Şanlıurfa'da 35 kilogram esrar ve 9 kilogram eroin, Antalya'da 30 kilogram esrar, İzmir'de 28 kilogram esrar ve 5 kilogram kokain, Tekirdağ'da 21 kilogram esrar ve 4 kilogram kokain, Kocaeli'de 20 kilogram esrar, Konya'da 19 kilogram esrar, Hatay'da 16 kilogram esrar ve 1 kilogram kokain, Trabzon'da 13 kilogram esrar ve 2 kilogram metamfetamin, Muğla'da 11 kilogram esrar, Sakarya'da 8 kilogram esrar ve 2 kilogram metamfetamin, Aydın'da 7 kilogram esrar ve 1 kilogram metamfetamin, Aksaray'da 6 kilogram esrar, Elazığ'da 5 kilogram esrar ve 1 kilogram metamfetamin, Malatya'da 4 kilogram esrar, Sivas'ta 4 kilogram esrar, Niğde'de 4 kilogram esrar, Ordu'da 3 kilogram esrar, Kahramanmaraş'ta 3 kilogram esrar, Eskişehir'de 3 kilogram esrar ve 1 kilogram metamfetamin, Osmaniye'de 2 kilogram esrar, Trabzon'da 13 kilogram esrar ve 2 kilogram metamfetamin, Muğla'da 11 kilogram esrar, Sakarya'da 8 kilogram esrar ve 2 kilogram metamfetamin, Aydın'da 7 kilogram esrar ve 1 kilogram metamfetamin, Aksaray'da 6 kilogram esrar, Elazığ'da 5 kilogram esrar ve 1 kilogram metamfetamin, Malatya'da 4 kilogram esrar, Sivas'ta 4 kilogram esrar, Niğde'de 4 kilogram esrar, Ordu'da 3 kilogram esrar, Kahramanmaraş'ta 3 kilogram esrar, Eskişehir'de 3 kilogram esrar ve 1 kilogram metamfetamin, Osmaniye'de 2 kilogram esrar, Kilis'te 2 kilogram esrar ve 1 kilogram kokain, Kastamonu'da 2 kilogram esrar ele geçirildiği belirtildi.

TEBRİKLER POLİSLERİMİZE

Operasyonları gerçekleştiren polis ekipleri büyük bir başarıya imza attı. Bakan Yerlikaya, kahraman polisleri tebrik ederek, ülkenin huzur ve güvenliği için gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti.