"1400 senedir yapıyorsunuz bunu" diyerek, İslam'ın doğduğu günlere kadar ucu açık bir göndermede bulunan CHP'li vekilin sözleri Genel Kurul'da tansiyonu yükseltti. Kerbela olayını anımsatan Akdoğan, Müslümanlara "zalim" dedi.

“EY ZALİMLER” DİYE SESLENDİ

Akdoğan, "Ey zalimler, ister kaymakam olun, ister vali; ister hâkim olun, ister savcı; ister vekil olun, ister bakan; boşa çiğniyorsunuz yalan dünyayı. Bin dört yüz senedir yapıyorsunuz bunu, Nesimi'nin derisini yüzerken yaptınız bunu, Hallacı Mansur'u asarken yaptınız bunu, Kubilay'ın başını keserken yaptınız bunu, sağcı solcu, kardeşi kardeşe kırdırırken yaptınız bunu, Mustafa Pehlivanoğlu'nu annesi son kez görmeden asarken, Erdal Eren'i asmadan önce yaşını büyütürken yaptınız bunu" ifadelerini kullandı. AK Partili Mehmet Demir, "1400 senedir" derken, neyi kastettiğini sorunca Akdoğan, yanıtsız bıraktı. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Akdoğan'ın sözlerine açıklık getirmek zorunda olduğunu belirterek, "Uyarmak zorundayız. Burada ya bin dört yüz senedir diyerek ne demek istediğini açıklayacak ya da bu itham ve iftiralarla artık… Müslümanlar üzerindeki bu yaftayı ve bu iftiraları bitirmek zorundalar. Bin dört yüz senedir" dedi.

“HAKKI DA YETKİSİ DE HADDİ DE YOKTUR”

Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İslam'a ve Müslümanların kutsallarına hakaret eden CHP'li Umut Akdoğan'a cevap HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir'den geldi. Genel Kurul'da söz alan Demir:

"Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin Meclisinde bu milletin vekili olduğunu iddia eden bir kişinin Meclis kürsüsünden İslam dinine ve 1400 yıldan beri gelmiş geçmiş bütün Müslümanlara hakaret etmeye hakkı da yetkisi de haddi de yoktur" dedi.

Kaynak: