Çorum-Merzifon karayolunda meydana gelen trafik kazasında, Samsun’a gitmek üzere yola çıkan bir yolcu otobüsü, önündeki kamyona arkadan çarparak alev aldı. Kaza sonucu otobüste bulunan 2 kişi yanarak can verirken, 5 kişi de yaralandı.

ÇORUM’DA KAMYONLA ÇARPIŞAN OTOBÜS YANDI: 2 ÖLÜ, 5 YARALI

Kaza, Çorum-Merzifon karayolunun 36. kilometresinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Çorum’dan Samsun istikametine gitmekte olan Süleyman Ç. (45) yönetimindeki 34 EPR 665 plakalı yolcu otobüsü, aynı yönde seyreden Muharrem İ. (38) idaresindeki 19 AL 216 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle otobüsün ön kısmı kamyona girdi ve otobüs alevler içinde kaldı.

Çorum’da Kamyonla Çarpışan Otobüs Yandı 2 Ölü, 5 Yaralı

İhbar üzerine kaza yerine jandarma, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, yangına müdahale etmeye başladı. Otobüste bulunan yolcular ise panik içinde araçtan çıkmaya çalıştı. Bazı yolcular, camları kırarak kendilerini dışarı attı. Yangın sırasında otobüste mahsur kalan 2 kişi ise yanarak hayatını kaybetti. Yaralanan 5 kişi ise ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yolcu otobüsündeki yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Otobüsün tamamen yandığı görüldü. Kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapandı. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz belirlenemedi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. İHA