Venezuela'nın Bolivar eyaletinde yasa dışı olarak işletilen bir altın madeninin çökmesi sonucu 30 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi ise toprak altında kaldı.

Yetkililer, Angostura kasabasında meydana gelen olayda arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını ve toprak altında kalan kişilerin kurtarılması için yoğun çaba gösterildiğini bildirdi.

OLAYDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTABİLİR

Bolivar eyaleti Vatandaş Güvenliği Sekreteri Edgar Colina Reyes, şu ana kadar 30 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100'den fazla kişinin de toprak altında mahsur kaldığını açıkladı. Reyes, toprak altında kalan kişilerin sayısının artabileceğinden endişe duyulduğunu da sözlerine ekledi.

HEYELAN SEBEP OLABİLİR

Venezuela basınında çıkan haberlere göre, maden çökmesinin heyelandan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Toprak altında tam olarak kaç kişinin kaldığının bilinmediği de belirtiliyor.

BÖLGE ZENGİN MADEN REZERVLERİNE SAHİP

Brezilya sınırındaki Bolivar eyaleti, altın, elmas, demir, boksit ve koltan gibi maden rezervlerinin zengin olmasıyla biliniyor. Yasa dışı madencilik faaliyetleri de bu bölgede oldukça yaygın.

Kaynak: AA