İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Durmayacağız, duraksamayacağız, son anahtar teslim edilinceye, hayat normale dönünceye kadar burada, deprem bölgesinde olmaya, gece gündüz sizlerle birlikte çalışmaya, sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

GAZİANTEPLİLERLE BİR ARAYA GELMENİN MEMNUNİYETİ

Bakan Yerlikaya, gazi şehir Gaziantep'te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehrin mücadele ruhunu öven ifadeler kullandı. Ayrıca, Hatay'dan Gaziantep'e gitmek üzere havalanan helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu yaşanan acı olaya da değindi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ YAPILANMA ÇABALARI

Yerlikaya, deprem bölgesindeki yapılanma çabalarına vurgu yaparak, "6 Şubat'tan itibaren dünyanın en büyük arama kurtarma ve iyileştirme operasyonunu gerçekleştirdik. 7'den 70'e bir olduk. Asrın felaketini birlik ve dayanışma içinde atlattık." ifadelerini kullandı.

YENİ KONUTLARIN KURA VE ANAHTAR TESLİMİ

Bakan, toplam 19 bin 927 hak sahibi için 17 bin 425 konutun, 1663 işyerinin, 839 ağır sanayi tesisi olmak üzere çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bugün 10 bin 698 konutun kura çekimi ve anahtar teslim törenini gerçekleştireceklerini söyledi.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Yerlikaya, açıklamalarının devamında, "Durmayacağız, son anahtar teslim edilinceye, hayat normale dönünceye kadar burada, deprem bölgesinde olmaya, gece gündüz sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz." diyerek, hükümetin depremzedelere yönelik taahhütlerini sürdüreceği mesajını verdi.

Bu güçlü birlik ve dayanışma ile yürütülen çalışmaların sonucunda, depremzedelerin yeni konutlarına kavuşmalarının sağlanacağı belirtiliyor.

Kaynak: AA