YKS başvuruları için geri sayım başladı… Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihi ne zaman başlıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takvimine göre belirlenen tarihler doğrultusunda, öğrenciler geleceklerini şekillendirecek sınavlara başvurularını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

2024 YKS sınavı öncesinde adaylar, ÖSYM'nin belirlediği tarihlerde başvurularını yapacak. Yükseköğretim yolculuğuna ilk adımı atmak isteyen gençler, bu yılki YKS sınavlarına odaklanmış durumda. Peki, 2024 YKS başvuruları ne zaman başlayacak, nasıl yapılır? İşte detaylar…

Yks Başvuru Tari̇hleri̇ Belli̇ Oldu!

YKS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne göre, YKS sınavları 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu önemli sınavlara katılmak isteyen adaylar, başvurularını 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapabilecekler. Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında kabul edilecek.

2024 ÜNİVERSİTE SINAVI İÇİN GERİ SAYIM!

YKS, 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT), 9 Haziran’da ise Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) ev sahipliği yapacak. Bu kritik tarihlerde sınavlara girecek olan üniversite adayları, başvurularını zamanında yaparak sınav stresinden uzak bir şekilde hazırlıklarına odaklanma imkanına sahip olacaklar.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (Yks) Başvuru

YKS ONLİNE BAŞVURU İMKANI!

YKS başvurularını kolaylıkla gerçekleştirmek isteyen adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulamasını kullanabilecekler. Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresine sahip adaylar, başvurularını bireysel olarak online ortamda gerçekleştirebilecekler.

Editör: Bahri Uçar