Bakan Tekin, Gaziantep'te yapılan incelemelerde "Okulum Bahçemde Projesi" kapsamında önemli adımlar attı.

OKUL BAHÇELERİNDEKİ DEĞİŞİM HAREKETLENDİRİYOR

 Bakan Tekin (1)

Bakan Tekin'in merkez Şahinbey ilçesinde Gaziantep Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nde yaptığı incelemeler, okul bahçelerinin yeniden canlandırılması gerekliliğine dikkat çekti. Bu çerçevede gerçekleştirilen "Okulum Bahçemde Projesi", Şehitkamil Vilayetler Birliği Anaokulu'nda çocuklarla buluştu.

GELENEKSEL OYUNLAR VE ETKİNLİKLERİN CANLANDIRILMASI

 Bakan Tekin (2)

Bakan Tekin, ziyaretler kapsamında Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulu'nu da ziyaret etti. Burada, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncak Tasarımı Öğretmen Eğitimi Sertifika Programı ile Geleneksel Oyunların Sergilenmesi etkinliklerine katıldı.

Gaziantep Üniversitesi'nde açılacak 4 yeni bölüm belli oldu Gaziantep Üniversitesi'nde açılacak 4 yeni bölüm belli oldu

OKUL BAHÇELERİNİN ÖNEMİNE VURGU

 Bakan Tekin (3)

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada, okul bahçelerinin canlanmasının obeziteyle mücadeleye katkı sağlayacağını vurguladı. Günde daha fazla adım atan çocukların akademik başarılarının artacağını ve daha sağlıklı bir yaşama adım atacaklarını ifade etti. Ayrıca, okul bahçelerinin canlanmasıyla dijital bağımlılığın da önüne geçilebileceğini belirtti.

ÖĞRETMENLERİN ROLÜ

 Bakan Tekin (4)

Bakan Tekin, projenin başarısında öğretmenlerin rolünün büyük olduğunu vurguladı. Geleneksel oyunların canlanması için öğretmenlerin fedakarlıklarının önemine dikkat çekti ve onlara teşekkür etti.

EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ

 Bakan Tekin (5)

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise eğitimin önemine vurgu yaparak, öğretmenlerin toplum için önemli birer figür olduğunu ifade etti. Programa katılan AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber de eğitimdeki işbirliğinin önemine değindi.

Kaynak: AA