İstanbul Çatalca'da 12 Mayıs 2023 tarihinden beri kayıp olarak aranan Mehmet Berberoğlu'nun cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken, Berberoğlu'nun cansız bedeni dere içerisinde bulunan bir poşetten çıktı.

Berberoğlu'nun kaybolmasının ardından ailesi tarafından polise ihbarda bulunuldu. Polis, Berberoğlu'nun karavanda yalnız başına yaşadığını ve son olarak 12 Mayıs'ta görüldüğünü belirledi. Yapılan incelemelerde Berberoğlu'nun cep telefonu sinyalleri, olayı çözmek için önemli bir ipucu oldu.

Berberoğlu'nun son olarak sağır ve dilsiz olduğu öğrenilen Kerim Ç. ve Murat A. ile birlikte görüldüğü belirlendi. Bu iki kişi ve çevresindeki kişiler takibe alındı. Soruşturmada, Berberoğlu'nun kaybolduğu gün Kerim Ç., eşi Mediha Ç., Murat A. ve eşi Gizem Ç. ile Nermin A.'nın aynı evde oldukları ortaya çıktı.

CİNAYETİN SEBEBİ NE?

Yapılan incelemelerde Berberoğlu'nun alkolün etkisiyle Mediha Ç. ve Gizem Ç.'ye sarkıntılık ettiği ve bu nedenle evde kavga çıktığı belirlendi.

Sarkıntılık olayının ardından Kerim Ç. ve Murat A.'nın Berberoğlu'nu döverek öldürdükleri ve cesedi evdekilerin yardımıyla bir poşete koyarak Çatalca'da ıslah edilmiş bir derenin içine attıkları ortaya çıktı.

CESET BULUNDU

Şüphelilerin gösterdiği yerde yapılan aramalarda Berberoğlu'nun poşet içinde konmuş cesedinden geriye kalanlar bulundu.  Olayla ilgili Kerim Ç., Mediha Ç., Murat A., Gizem Ç. ve Nermin A. gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Kaynak: İHA