Türkiye’nin birçok bölgesinde hava sıcaklıkları düşerken, bazı illerde sağanak yağış ve kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. 20 Ocak 2024 tarihinde Türkiye’de hava durumu nasıl olacak?

Sıcaklık Düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları 6 ila 10 derece arasında azalacak. Kuzeybatı kesimlerde ise sıcaklık düşüşü daha belirgin olacak ve 8 ila 10 derece arasında olacak. Bu nedenle, vatandaşların soğuk havaya karşı önlem alması gerekiyor.

Sağanak Yağış Ve Kar Uyarısı

Yağışlı hava, Marmara (Bilecik hariç), Kuzey Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz’in kıyı kesimlerinde etkisini gösterecek. Yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu bölgeler için sarı kodlu uyarıda bulundu. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Sarı kodla uyarılan iller şunlar: Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Tekirdağ. Bu illerde sağanak yağış bekleniyor.

Edirne ve Kırklareli’nde ise yağmurun yanı sıra kar yağışı da görülecek. Bazı bölgelerde kar kalınlığı artacak.

Gaziantep’te Yağmur ve Sis Var

Gaziantep’in içinde yer aldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak.

 Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yer yer pus ve sis de görülecek. Sürücülerin görüş mesafesine dikkat etmeleri gerekiyor.

Muhabir: Bahri Uçar