Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileriyle bir araya gelerek milli teknoloji hamlesinde Türkiye'nin hedeflerini ve gençlerin rolünü anlattılar. Programda, Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuşu ve Milli Uzay Programı'ndaki gelişmeler öne çıktı.

BAKAN KACIR'DAN 5'İNCİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI MÜJDESİ

Bakan Kacır, milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesine vurgu yaparak Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı geliştirebilen, üretebilen ve gökyüzüyle buluşturabilen sayılı ülkelerden biri olduğunu söyledi. Kacır, "Bu başarı, Türkiye'nin dünyayı yeniden adaletle ve merhametle buluşturma iddiasında muazzam bir kazanımdır" dedi.

UZAYDA MİLLİ HEDEFLER

Kacır, Türkiye'nin kendi uydularını yaptığını ve Milli Uzay Programı'ndaki projeleri tek tek hayata geçireceklerini belirtti. Roket teknolojileri ve uzay araştırmalarında katedilen mesafeleri anlatan Kacır, "2023'te Ay'a erişeceğiz" sözünü hatırlatarak, "Kendi mühendislerimizin geliştirdiği uzay aracını hibrit motorumuzla ateşleyip Ay transfer noktasına taşıyacağız. Ay'ın yörüngesine gireceğiz ve Ay çevresinde araştırmalar yapacağız. Türkiye bu hedefi de başaracak" diye konuştu.

SON DAKİKA: Yeni Müfredat Taslağı, kamuoyunun görüşüne açıldı SON DAKİKA: Yeni Müfredat Taslağı, kamuoyunun görüşüne açıldı

TEKNOFEST KUŞAĞI ZİRVEYE TAŞIYACAK

Bakan Kacır, TEKNOFEST'in ve bu kapsamdaki yarışların geleceğin teknolojisine de yön verdiğini vurgulayarak, "İnanıyorum ki 1 milyona erişen TEKNOFEST yarışmaları, TEKNOFEST kuşağı ve gençliği Türkiye'yi milli teknoloji hamlesinde zirveye çıkaracak" dedi.

ASTRONOT GEZERAVCI'DAN GENÇLERE İLHAM

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ise Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaştı. "Potansiyelinize güvenin, içinizde olan özgüveniniz ayağa kalksın. Bundan sonra yolunuz açık. Bu hikayenin kalan kısmına imza atacak olan sizlersiniz" diyen Gezeravcı, gençlere ilham verdi.

GAÜN REKTÖRÜ'NDEN TEŞEKKÜR

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Özaydın, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılını başlatan liderdir. Bu ülkeyi dönüştüren bir lider var. Türkiye onun sayesinde küresel güç olmuştur" dedi.

Kaynak: İHA