Uzun süredir medyada yer alan başörtüsü haberlerini izledikçe içim içimi yemiyor değil. İnsanların dini vecibeleriyle alay edip bir de üstüne üstelik güzel bir şeymiş gibi bunu sağ da solda paylaşan müptezeller bayağı bir çoğalmaya başladı.

Başörtüsü, yani tesettür, yani türban ülkemizde çeşitli telaffuzlarla kullanılan bu mukaddes olguya bu sıralar haddini aşan saygısızlık ve edepsizlik dolu saldırılar olmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti özgür ve demokratik bir ülkedir. Nasıl ki bir bayan modern bir şekilde giyiniyorsa ve buna herkes saygı duyuyor ise, başörtüsü takan kapalı insanlara saygı duyulacak ki bence saygı duyulmalı zaten.  İnsanları dış görünüşüne göre yargılayan kendini beğenmiş kesimler, başörtülü insanlara çağ dışı bir göz ile bakmaktadır. Bunun yanında bu tür insanlar kapalı giyinen kişilere; öcü, karafatma, siyah ninja tarzında aşşalayıcı kelimeler kullanmaktadır.

Bu ülkede insanlar özgür bir şekilde giyiniyorlar. İsteyen istediği şekle ve şemale bürünüp kendine uygun tarz yaratabiliyor. Bazı kesimler modernizm adı altında açık saçık giyinen insanlara bir şey demiyorken neden kapalı insanlara karşı ağzına gelen her türlü hakareti ediyorlar? Allah aşkına birileri şu safsatacılara artık dur desin! Önce İstanbul Havaalanında, sonra Adana'da ve son olarak Konya Karatay Üniversitesinde başörtülü bacılarımıza hem sözlü hem de fiziksel hakarette bulunuldu. Bu mudur yani insanlık, bu mudur insan hakları?

Hiç kimse Annelerimizin ve Ablalarımızın tesettürüne ne laf edebilir ne de onu aşşalayıp kınayabilir. Kimsenin haddi değil bu! Sen açık giyiniyor olabilirsin, nasıl ki biz buna saygı duyuyorsak, sizde kapalı (tesettürlü) giyinen insanlara saygı duymalısınız. Mecbursun buna! İnsanları giyinişleri üzerinden yargılamak Eski Çağ'da ki barbar kavimlerinin düşünceleridir.

Günümüz insanları teknoloji geliştikçe daha bir değişik tarz ve giyiniş şekillerine bürünmektedirler. Bu olgu nasıl ki doğal bir şekilde karşılanıyor ise, geçmişi yüz yıllar öncesine dayanan türban olgusuna da siz anlayış ve pozitif düşüce sahibi insanlarda bu olguya bürünmüş insanlara saygı duymalısınız. Unutmayın bu ülkede 80 milyon insan yaşıyor ve herkes istediği gibi özgür bir şekilde giyiniyor ise o zaman bırakında başörtülü insanlarımız rahat bir şekilde hayatlarına devam etsinler. Eminim ki çoğunuz bu dediklerimin hemen hemen hepsine katılıyorsunuzdur. Bazı insan müsfetteleri gibi burası Arabistan değil geldiğiniz yere geri dönün diyecek düşüncelere sahip değilsiniz.